Семінар «Стандарти, освітні програми та сайт НКС»

18 грудня 2018 року у м. Києві директор НМЦ ПТО у Запорізькій області Олександр Паржницький взяв участь у семінарі «Стандарти, освітні програми та сайт НКС».

Відкрив захід заступник Міністра освіти і науки України Павло Хобзей.

Старший фахівець з систем кваліфікацій ЄФО Ар’єн Дей, ознайомив з цілями семінару.

У цій події також взяли участь Відмантас Тутліс, експерт ЄФО, Державний експерт директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки Галина Пономарьова та начальник відділу Інституту модернізації змісту освіти Міністерства освіти і науки України Віктор Паржницький, ознайомили з рекомендаціями щодо розвитку освітніх стандартів.

У процесі роботи семінару обговорені актуальні питання стосовно розробки і впровадження децентралізованих навчальних програм (освітні програми, модульні навчальні програми, нові форми навчання).

Учасники заслухали доповідь Ганни Шулепиної, заступника директора з навчально-виробничої роботи ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище», яка поділилась досвідом щодо розробки навчальних програм на модульно-компетентнісній основі.

Анатолій Гармаш, експерт з питань корпоративної соціальної відповідальності, директор Департаменту розвитку трудового потенціалу та корпоративної соціальної відповідальності Федерації роботодавців України, ознайомив присутніх із запропонованою моделлю (форматом) і методологією стандартів оцінювання.

Семінар був насичений цікавими пропозиціями, учасники мали можливість ознайомитись з досвідом роботи експертів та отримати кваліфіковані відповіді на поточні питання у процесі обговорення.