ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кравець»

28 березня 2018 року на базі Державного навчального закладу «Запорізький професійний ліцей сервісу» відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти області з професії «Кравець».

Організатори: Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації; Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

Від НМЦ ПТО у Запорізькій області на конкурсі були присутні: Паржницький О.В. – директор НМЦ ПТО у Запорізькій області, Петерик С.М. – заступник директора; методисти: Тимченко Н.І. та Таран М.В.

Метою конкурсу було закріплення та удосконалення професійних знань, умінь та навичок, популяризація фахових здобутків, вивчення досвіду кращих фахівців з професії «Кравець» в системі професійно-технічної освіти.

У конкурсі брали участь 6 представників-переможців І етапу конкурсу фахової майстерності серед учнів ЗП(ПТ)О з професії «Кравець»: Державного навчального закладу «Запорізький професійний ліцей сервісу», Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю», Державного навчального закладу «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти».

Програма конкурсу передбачала виконання теоретичного і практичного турів. Теоретичний тур складався з виконання тестових завдань на ПК і полягав у перевірці теоретичних знань з професії «Кравець».

Практичний тур проводився в навчальній майстерні. Він відповідав вимогам рівня кваліфікації «Кравець 4 розряду» та передбачав пошиття дитячого сарафану 36 розміру з напіввовняної тканини.

Переможцями конкурсу стали:
1 місце – учениця ДНЗ «Запорізький професійний ліцей сервісу» Овезова Надія;
2 місце – учениця ДНЗ «Запорізький професійний ліцей сервісу» Грецька Владислава;
3 місце – учениця ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю».

Учасники конкурсу нагороджені дипломами, грамотами та цінними призами, а переможниця братиме участь у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Кравець», який відбудеться у травні 2018 року у м. Тернопіль.