Урок із застосуванням коуч-методів

Сучасному суспільству потрібні освічені, творчі, креативні особистості, що здатні до творчої діяльності і беруть на себе відповідальність за результати цієї діяльності.

Основним компонентом професіоналізму викладача є прагнення до навчання та постійне вдосконалення. Так, 13 листопада в ДНЗ «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту», викладачем Прокопенко Юлією Володимирівною, був проведений урок з предмета «Технологія приготування їжі з основами товарознавства» з використанням коуч-методів. Урок було проведено з учнями групи №65-66, які навчаються за професією «Кухар, кухар судновий, офіціант судновий».

В процесі коучінгової взаємодії викладача і учнів відслідковувалась структурована розмова, в процесі якої використовувалось активне слухання, майстерне ставлення питань та інші компетенції, набуті, завдяки практичному досвіду та високому рівню емоційного інтелекту з метою підвищення обізнаності та заохочення відповідальності.

Використання таких методів допомагає учням розвиватися, закріплювати набуті знання, уміння, навички та досягати високих результатів у своїй майбутній професії.

Кедрова Т.В.,
заступник директора з НВР
ДНЗ «Запорізький ЦПТОВТ»