Семінар-практикум педпрацівників ЗП(ПТ)О сфери ресторанного господарства

11 жовтня 2018 року на базі Державного навчального закладу «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» відбувся обласний семінар-практикум педагогічних працівників ЗП(ПТ)О сфери ресторанного господарства.

За планом роботи семінару виступив Жижко Андрій Олександрович заступник директора з навчально-виробничої роботи Державного навчального закладу «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей». Він доповів про перспективи розвитку навчального закладу, проблеми та задачі на сучасному етапі.

З презентацією на тему «Сучасне ресторанне господарство за межами України» виступила майстер виробничого навчання з професії «Кухар. Кондитер» ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» Пейчева Тетяна Борисівна. Вона доповіла, що якісне формування професійних компетентностей можливе лише в тому випадку, якщо учень займає активну позицію в навчально-виробничому процесі, в якому він особисто зацікавлений, а впровадження сучасних освітніх технологій в цьому йому допоможуть.

На високому професійному та методичному рівні провела відкритий урок професійно-теоретичної підготовки з професії «Офіціант. Бармен» викладач ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» Максименко Олена Георгіївна на тему «Попереднє сервірування столу. Вступний інструктаж». Учасники семінару визнали актуальність застосування на уроці сучасної оргтехніки для викладення матеріалу, використання відеопоказу трудових прийомів, виконання завдань для контролю знань, особистого показу сервірування викладачем та закріплення трудових прийомів учнями.

З метою підвищення професійної майстерності, популяризації фахових здобутків, кращого виробничого досвіду проведений майстер-клас майстром виробничого навчання Куц Наталею Борисівною ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» разом з учнями на тему «Приготування сучасних коктейлів». Присутні відмітили високий фаховий рівень майстра при приготуванні сучасних коктейлів та підготовку потужного потенціалу кваліфікованих робітників.

З інформацією про сумісну працю роботодавців та навчального закладу виступила керівник відділу персоналу Холдинг Хлібодар Нікітенко Ірина Миколаївна. Вона зауважила на актуальність сумісної праці як запоруки формування професійної компетентності майбутніх фахівців.