Майстер-клас “Можливості онлайн-дошок у навчанні: стратегії, інструменти та методики використання” розпочато

03 червня 2024 року Науково-методичний центр професійно-технічної освіти розпочав проведення майстер-класу “Можливості онлайн-дошок у навчанні: стратегії, інструменти та методики використання”.

Методист центру, тьютор Наталя Осіна, розробила Програму майстер-класу, яка була затверджена директором НМЦ ПТО у Запорізькій області. Актуальність Програми полягає в тому, що онлайн-дошки дозволяють педагогам створювати динамічні та захоплюючі уроки, використовуючи різноманітні мультимедійні ресурси. Вони забезпечують можливість індивідуалізації навчання, адаптуючи матеріали під потреби кожного здобувача освіти. Крім того, вони сприяють активній участі учнів у процесі навчання через використання відгуків, обговорень та колективної роботи над завданнями. Необхідно враховувати також важливість розвитку цифрової грамотності серед учнів. Використання онлайн-дошок надає їм можливість оволодіти необхідними навичками для успішної роботи в сучасному інформаційному суспільстві.

На майстер-клас зареєструвалися 93 педагогічних працівника України, з них 51 педагог вже приєдналися до Google Classroom, де відбувається навчання. Для забезпечення ефективного навчання  тьютор майстер-класу Наталя Осіна розробила відеоінструкції, практичні завдання, підготувала теоретичні та додаткові матеріали з теми. Ефективний зворотній зв’язок із учасниками майстер-класу налаштований через системи сповіщень, здачі робіт, отримання приватних консультацій в середовищі Google Classroom. Результатом ефективного навчання за програмою є створення власних онлайн-дошок для особистого використання та спільної роботи зі здобувачами освіти.

Електронні версії сертифікату обсягом 10 академічних годин (0,3 кредиту ЄКТС) передбачені за умови правильного виконання практичного завдання. Сертифікат має всю інформацію згідно з вимогами чинного законодавства, зокрема Постанові КМУ від 21 серпня 2019 р. № 800.

Реєстрація на майстер-клас продовжується до 03 липня 2024 року за покликанням https://forms.gle/Le2ucxcWVY39454q8

З програмою майстер-класу, умовами та необхідними інструкціями щодо початку навчання можна ознайомитись на сайті “Дистанційне навчання НМЦ ПТО у Запорізькій областіhttp://bit.ly/3Hd3QjN

Запрошуємо всіх педагогічних працівників країни на навчання!