Тренінгові онлайн-заняття з розвитку вмінь безпечної поведінки підлітків

15-16 травня 2024 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорозькій області спільно з кафедрою соціальної педагогіки та спеціальної освіти факультету соціальної педагогіки та психології Запорізького національного університету було проведено тренінгові онлайн-заняття з розвитку вмінь безпечної поведінки підлітків за темою «Соціально-педагогічна профілактика юного материнства серед молоді у закладах професійно-технічної освіти». Провели заняття Олена Геннадіївна Лещенко, к.пед.н., доцентка кафедри соціальної педагогіки та спеціальної освіти; Бабенко Тетяна, студентка 4 курсу освітньої програми «Соціальна педагогіка».

До заходу долучились здобувачі освіти 15-16 років та заступники директорів з виховної роботи. Учасники змогли дізнатися що таке юне материнство, головні міфи щодо цього питання, також визначили наслідки раннього початку статевого життя. Крім того, здобувачам освіти відгукнулась тема особистих кордонів та гра «Як сказати «Ні!».

Важливо те, що такі зустрічі зі здобувачами освіти допомагають показати важливість здорових стосунків та спілкування, забезпечуючи їм шанс на краще майбутнє.