Онлайн-семінар заступників директорів з навчально-методичної роботи, методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Організація методичної роботи в умовах сьогодення: виклики, набутий досвід, нові рішення»

Попри бойові дії на території області, щоденні сигнали повітряної тривоги методична служба продовжує виконувати поставлені завдання. Життя набуло ознак «нової реальності». І ми пристосувалися жити у цій «реальності», надавати освітні послуги, проводити різнопланові заходи.

В умовах воєнного стану освітній процес зазнав кардинальних змін. Відповідно змінилися підходи і до організації методичної роботи.

18 травня 2023 року Науково-методичним центром професійно-технічної освіти у Запорізькій області на сервісі Zoom у режимі онлайн проведений семінар заступників директорів з навчально-методичної роботи, методистів закладів професійної (професійно-технічної) освіти «Організація методичної роботи в умовах сьогодення: виклики, набутий досвід, нові рішення».

Модератор обласного семінару Наталія Нідерман, методист НМЦ ПТО, акцентувала увагу присутніх на важливості ефективної методичної роботи в умовах воєнного стану, використанні цифрових освітніх ресурсів.

Наталя Осіна, методист НМЦ ПТО, розповіла про дистанційне навчання педагогічних працівників на базі центру, надала вичерпну інформацію про тематику дистанційних курсів, умови навчання, наголосила на важливості зворотного звязку.

Моделюючи методичну роботу з педагогами, методисти поєднують традиційні та нетрадиційні форми її організації, сприяють формуванню доброзичливої атмосфери взаємодії та співпраці.

Тетяна Пискун, заступник директора з методичної роботи ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище», креативно презентувала доповідь «Цифрові освітні ресурси – запорука якісної організації освітнього процесу», розповіла про створення в закладі важливого і такого необхідного в освітньому процесі електронного навчально-методичного комплексу з предметів загальноосвітньої та професійної підготовки. Це вагома робота творчих груп, які очолювала Тетяна Василівна.

Олена Кулинич, заступник директора з навчально-методичної роботи ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище», професійно, детально висвітлила питання застосування цифрових технологій в училищі, розвиток професійної та цифрової компетентності педагогічних працівників, участь колективу в міжнародних проєктах. Зосередила увагу на роботі електронного методичного кабінету, створеному «Путівнику менеджера професійної освіти».

Наталія Єрмоленко, методист ДНЗ «Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту», розкрила основні аспекти методичної діяльності у закладі, зазначила, що педагогічні працівники упроваджують в освітній процес сучасні технології навчання, з перших днів війни долучились до волонтерської діяльності.

Емоційним, зворушливим був виступ Людмили Панасенко, методиста ДНЗ «Багатопрофільний центр ПТО», яка поділилась досвідом роботи зі створення безпечного освітнього середовища в закладі. Долаючи виклики, педагічний колектив продовжує успішно працювати, брати участь у конкурсах, виборювати призові місця.

Катерина Рошко, методист ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей», використовуючи напрацьований досвід, інформувала про організацію методичної роботи в ліцеї, ведення електронного документообігу, проведення предметних тижнів, виставку методичних напрацювань.

Ольга Кіпоть, методист Федорівського центру професійної освіти, розповіла про результативну і наполегливу роботу педагогічного колективу, методичних комісій.

Олена Павленко, методист ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти», зацікавила присутніх розповіддю про підсумки роботи над єдиною методичною темою, презентувала результати діяльності педагогічних працівників.

На завершення Наталія Нідерман подякувала спікерам і учасникам семінару за активність, конструктивний діалог, побажала успіхів, творчої наснаги та натхнення. Працюємо, вчимо, переможемо!