Інформаційна та культурно-просвітницька діяльність бібліотек

23 березня 2023 року на платформі Zoom відбувся методичний семінар-тренінг бібліотекарів закладів професійної (професійно-технічної освіти) Запорізької області на тему: «Інформаційна та культурно-просвітницька діяльність бібліотек».

На початку заходу методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Оксана  Матяшева привітала учасників та зазначила, що бібліотека – є потужним інформаційним та культурним осередком, забезпечує інформаційну підтримку освітнього процесу. Нова концепція системи освіти і національного виховання вимагає від сучасної бібліотеки переорієнтації своєї діяльності, нових форм і методів роботи зі здобувачами освіти.

Завідувач бібліотеки, керівник гуртка  ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник» Сурая Кулієва-Корчинська продемонструвала підходи і шляхи до виховання патріотизму як почуття і як базової якості особистості, розкриття та розвитку творчого потенціалу здобувачів освіти  (https://docs.google.com/presentation/d/1_uD0S3K8ypHv8opi6TKk7JOVsdmLQczE/edit#slide=id.p1; сайт бібліотеки https://motorobudivnyk.com.ua/category/).

Анна Лєвєнцова, завідувач бібліотеки, керівник гуртка ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» ознайомила учасників методичного семінару-тренінгу з сучасними формами культурно-просвітницької діяльності: книжковий блог та Клуб молодого лідера. Лідерство забезпечують перш за все когнітивні компетенції – навички мислення, творчі здібності, які уможливлюють ефективну адаптацію до змін  (https://drive.google.com/file/d/1332_sJq8-6HOQXDwsQf3Ipzwbk4UeMID/view; трейлер https://drive.google.com/file/d/12G0pgSwEG1DLka_xe3WwAhmGnJ0kZW5B/view; книжковий блог Алеан https://www.youtube.com/channel/UCs_M5CWyl1Uw_4F_WrQsVJw).

Також розглянули можливості використання інструментів ресурсу Canva й створення вебквестів на Національній освітній платформі «Всеосвіта» та удосконалили професійну майстерність щодо створення візуального контенту.

Отже, бібліотека як функціональний, інформаційний, культурний і освітній центр має оптимальні умови для соціалізації здобувачів освіти, формування і розвитку їх культури.

Дякуємо всім за співпрацю й бажаємо творчої енергії, натхнення, успіхів в роботі й мирного неба!

Більше фото, ящо натисніть на іконку facebook