Відбувся ІV етап XVII Міжнародного конкурсу знавців української мови імені Петра Яцика

Проведення конкурсу знавців української мови, названого іменем Петра Яцика – українського патріота і відомого мецената, який прикладом свого життя продемонстрував невичерпні можливості людського духу, стало уже традиційним. Часто Петра Яцика запитували, у чому секрет його успіху, на що він посміхаючись відповідав: «Треба жити розумно і просто, думати над своїми вчинками і наперед, і після них, а ще необхідно також частіше заглядати у свою душу, щоб знати себе, бути чесним перед собою». Як актуально звучать сьогодні ці слова!

Нині українська мова – це не лише націєтворчий чинник, це мова народу, який виборює гідність, волю та своє місце в європейській родині. Конкурс знавців української мови вийшов за вузькі рамки лише творчого змагання. Сьогодні це патріотична акція утвердження українського Тарасового слова, українського духу, прагнення до свободи в цьому світі.

18 лютого 2017 року на базі Запорізької гімназії №6 відбувся підсумковий (загальнонаціональний) етап ХVІІ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика, у якому взяли участь переможці обласного етапу, учні загальноосвітніх навчальних закладів, професійно-технічних навчальних закладів та студенти вищих навчальних закладів Запорізької області. Пишаємося, що цього року наш ліцей представляла учениця ІІ курсу Ковтун Ольга, яка посіла 2 місце в обласному турі.

Учасників конкурсу привітали Директор Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації Озерова Т.Я., проректор Запорізького обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Гура Т.Є., представник Ліги українських меценатів у Запорізькій області. Звертаючись із вітальним словом до учнів та студентів, гості свята наголошували на важливій ролі Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика в піднесенні престижу, у вихованні поваги та шанування до державної української мови. Учасникам бажали натхнення, успіхів, перемог, прагнення постійно вдосконалювати своє мовлення, оскільки від цього залежить, наскільки успішним буде майбутнє молодої людини.

Під час урочистостей учнів та студентів за перемогу в обласному етапі конкурсу було нагороджено дипломами Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації, дипломами та подарунками від Ліги українських меценатів.

Колодко О.О.,
викладач української мови та літератури
ДНЗ «Запорізький ПЛЗТ»