ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти з професії «Офіціант»

04 квітня 2019 року на базі Державного навчального закладу «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» проведено ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти з професії «Офіціант».

Організатори конкурсу: Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

Метою конкурсу було закріплення та удосконалення професійних знань, умінь та навичок, популяризація фахових здобутків кращих фахівців з професії «Офіціант».

Адміністрація закладу освіти забезпечила безпечні умови для проведення конкурсу.

Теоретичні знання, практичні вміння та навики конкурсантів оцінювалися компетентним журі. Як члени незалежного журі були запрошені: Тувайкін Володимир Опанасович – старший викладач кафедри туризму та готельно-ресторанної справи Інституту здоров’я, спорту та туризму ім. Тетяни Самоленко Класичного приватного університету; Орел Валерій Миколайович – член громадської організації «Гільдія працівників ресторанного сервісу».

У конкурсі брали участь представники з таких закладів професійної (професійно-технічної) освіти: Державний навчальний заклад «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей», Державний навчальний заклад «Запорізький професійний ліцей сервісу», Державний навчальний заклад«Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту».

Під час проведення теоретичного туру учасники проходили тестування на знання з предметів професійно-теоретичної підготовки: «Організація обслуговування в ресторанах», «Кулінарна характеристика страв», «Охорона праці», «Санітарія і гігієна».

Практичний тур відповідав вимогам 3 кваліфікаційного розряду та передбачав:
– складаннясерветокрозміром 45×45;
– техніку наливання вина та рух з тацею;
– техніку попереднього сервірування столу на 2 персони (сніданок (шведський стіл, обід (з 3-ох страв), вечеря);
– домашнє завдання (тематичний стіл, презентація).

За рішенням журі переможцем конкурсу стала учениця Державного навчального закладу «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» Кравець Дарина. До конкурсу ученицю готували педагогічні працівники Максименко Олена Георгіївна та Моісеєнко Олена Анатоліївна.

Почесні ІІ та ІІІ місце зайняли учень Державного навчального закладу «Запорізький професійний ліцей сервісу» Овчарук Ілля та учениця Державного навчального закладу «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту» Шульга Іліана. Переможці нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації.