Тиждень по професії «Кухар, кондитер»

Наприкінці березня 2018 року в ДНЗ «Пологівський професійний ліцей» пройшов тиждень з професії «Кухар, кондитер».

Цикл заходів, проведених у межах професійного тижня, спрямований на поглиблення взаємозв’язків між теоретичними знаннями, виробничим навчанням і є шляхом їх вдосконалення.

Колективна методична робота майстрів виробничого навчання й викладачів професійного циклу є найбільш ефективною і спрямована на:
1. підвищення якості навчання, професійної підготовки й розвитку творчої діяльності учнів.
2. Здійснення зв’язку теорії і практики.
3. Надавання можливості учням для самовираження.
4. Виховання почуття відповідальності за доручену справу.

Відкриття тижня розпочалося з конкурсу стіннівок.

Викладач предмету «Організація виробництва і обслуговування підприємств харчування» Горбенко Н.В. провела конкурс «Серветка-прикраса столу». Незалежне журі та гості визначили переможців. Перше місце отримала учениця Рябчук Анастасія.

Конкурс професійної майстерності «Мій пиріг-найкращий» пройшов на високому рівні. Кожний пиріг був по своєму оригінальний, а тому роботу всіх учасників відзначили неперевершеними.

Викладачем Кащенко Н.В. провела виховну годину на тему «Наше харчування – наше здоров’я» з учнями першого, другого і третього курсів. Метою було ознайомити учнів зі шкідливими продуктами харчування. У ході заходу демонструвались фільми «Топ 10 шкідливих продуктів», «Трансжири», «Корисні продукти», зачитувалися цікаві факти про продукти харчування, проводився психологічний тренінг на тему «Наше харчування».

На День відкритих дверей були запрошені учні шкіл 9-х і 11-х класів пологівського району. В ліцей завітали 112 учнів, вони ознайомились з кабінетами і лабораторіями, де отримають знання з професій «Кухар, кондитер», «Електрогазозварник», «Водій категорії В і С1», «Електромонтер з ремонту і обслуговуванні устаткування». Побачили виставку продукції, що випускається ліцеїстами на уроках виробничого навчання по кожній професії, а саме: сміттєві баки у вигляді пінгвінів та великої місткості для багатоповерхівок, лавки, гаражні ворота, фігурна ковка, букети чудових квітів з овочів, що розквітли на дзеркалах, гарні пироги, тістечка.

З великим задоволенням гості дивились презентації з професій та відео за участю наших учнів. Залюбки підтримували виступ учнів, які влаштували концерт з піснями і танцями. Усіх присутніх пригостили смачним обідом.

Захід пройшов на високому рівні, діти отримали позитивні емоції від зустрічі.

Кащенко Н.В.,
голова методичної комісії
з професії «Кухар, кондитер»