Обласний семінар «Кухар», «Кондитер»

28 жовтня 2015 на базі ДНЗ «Запорізьке вище індустріально-політехнічне училище» пройшов обласний семінар-практикум педагогічних працівників ПТНЗ харчової промисловості і торгівлі з професії «Кухар», «Кондитер».

За планом роботи семінару виступив директор ДНЗ «Запорізьке ВІПУ» Полухін В. Ф. Він доповів про перспективи розвитку навчального закладу, проблеми та задачі на сучасному етапі.

З доповіддю-презентацією за темою: «Активізація пізнавальної діяльності учнів на уроках професійних дисциплін з використанням інформаційно-комунікаційних технологій» виступила викладач предметів професійно-теоретичної підготовки ДНЗ «Запорізьке ВІПУ» Букрєєва І.В. Вона доповіла, що якісне формування професійних вмінь при вивченні предметів з професійної підготовки можливе лише в тому випадку, якщо учень займе активну позицію в навчальному процесі, в якому він особисто зацікавлений, а використання інформаційно-комунікаційних технологій в цьому йому допоможуть.

На високому професійному та методичному рівні провела відкритий урок професійно-теоретичної підготовки з професії «Кухар» майстер виробничого навчання ДНЗ «Запорізьке ВІПУ» Мокляк Т.В. за темою: «Характеристика столового посуду з фарфору та фаянсу». Учасники семінару визнали актуальність застосування на уроці сучасної оргтехніки для викладення матеріалу, використання відеопоказу трудових прийомів майстром виробничого навчання, виконання завдань для контролю знань, закріплення трудових прийомів учнями.

З метою підвищення професійної майстерності, популяризації фахових здобутків, кращого виробничого досвіду проведений майстер-клас майстром виробничого навчання Ніколаєвою О. А. ДНЗ «Запорізьке ВІПУ» за темою: «Приготування смаженого морозива». Присутні відмітили нетрадиційний спосіб приготування морозива та забезпечення всіх учасників одноразовим спецодягом.

На високому професійному і організаційному рівні підготовлена та проведена виставка робіт учнів. ДНЗ «Запорізьке ВІПУ» за професіями «Кухар», «Кондитер». Вони разом з майстрами виробничого навчання продемонстрували сучасні підходи для втілення ідей фахових задумів. Присутні визначили високу майстерність і творчий підхід учасників виставки при виконанні окремих страв.