Майстер-клас «Приготування холодних страв і закусок» в ДНЗ «Мелітопольський торгово-професійний ліцей»

24 вересня 2014 року в ДНЗ «Мелітопольський торгово-професійний ліцей» відбувся відкритий урок виробничого навчання «Приготування холодних страв і закусок» з впровадженням інноваційних технологій, а саме проведення уроку – майстер-клас.

Метою цього уроку було навчити учнів готувати холодні страви і закуски відповідно рецептур та оцінювати якість салатів за органолептичними показниками. Для проведення майстер-класу було запрошено випускника ліцею Веренчука Микиту, який працює провідним кухарем в ресторані «Пафос» в місті Мелітополь.

Микита продемонстрував учням, які навчаються за професією «Кухар», технологію приготування та способи подавання салатів таких, як салат «Цезар» класичний, салат «Цезар з беконом», теплий салат з курячою печінкою. Також Микита розповів про велике значення на підприємствах громадського харчування знання охорони праці, правильної організації робочого місця та правильного добору інвентарю під час приготування різноманітних страв.

Учні з захопленням спостерігали за ходом уроку та брали активну участь у практичному відпрацюванні набутих знань.