Конкурс професійної майстерності за професією «Кухар. Кондитер»

З метою підвищення професійної підготовки, розвитку творчої активності учнів, удосконалення організації та змісту навчання при підготовці кваліфікованих робітників, популяризації професії серед молоді у ДНЗ «Вільнянський професійний ліцей» в рамках проведення тижня за професією «Кухар. Кондитер» 20 квітня 2016 року відбувся конкурс професійної майстерності серед учнів першого курсу групи 17К1.

Учасники конкурсу продемонстрували володіння теоретичними знаннями з предметів: «Технології приготування їжі», «Устаткування ПГХ», «Організації виробництва», «Санітарії та гігієни», «Охорони праці», професійну майстерність, творчий підхід і уяву під час виконання практичного туру, який складався із двох завдань: перше – виконання простих форм нарізки овочів; друге – скласти композицію з овочів та фруктів, нарізаних на прості та складні форми.

Всі учасники старанно виконували практичну частину конкурсу, але не всім вдалося втілити власні задуми в повній мірі та вразити журі своїми роботами. Найбільш оригінальні композиції були відмічені, учні отримали грамоти:

Чумак Анастасія (композиція «Лебеді кохання») – грамота «За складність виконанння композиції»;
Вініченко Надія (композиція «Квіткова казка») – грамота «За витончений смак»;
Прудніков Микита (композиція «Квіткове поле») – грамота «За філігранне виконання композиції».

Переможцями конкурсу «Кращий за професією» серед учнів першого курсу по професії «Кухар. Кондитер» за результатами двох турів стали:

I місце – Чепель Олеся;
II місце – Литвиненко Діана;
III місце – Курілова Анастасія.

Найкращим знавцем теоретичного матеріалу стала Литвиненко Діана, а найкращим виконавцем практичного туру – Чепель Олеся.

Мороз О.В.,
методист ДНЗ «Вільнянський ПЛ»