ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти з професії «Кухар»

25 квітня 2019 року на базі Державного навчального закладу «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту» проведено ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти Запорізької області з професії «Кухар».

Організатори конкурсу Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації та Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

Мета конкурсу – закріплення та удосконалення професійних знань, умінь та навичок, популяризація фахових здобутків, вивчення досвіду кращих фахівців з професії «Кухар» в системі професійної (професійно-технічної) освіти.

У конкурсі брали участь 12 представників-переможців І етапу конкурсу фахової майстерності серед учнів закладів професійної (професійно-технічної) освіти з професії «Кухар»: Державного навчального закладу «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту», Державного навчального закладу «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти», Державного навчального закладу «Бердянський центр професійно-технічної освіти», Державного навчального закладу «Дніпрорудненський професійний ліцей», Державного навчального закладу «Пологівський професійний ліцей», Державного навчального закладу «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей», Державного навчального закладу «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти», Державного навчального закладу «Василівський професійний ліцей», Федорівський центр професійної освіти, Державного навчального закладу «Великобілозерський професійний аграрний ліцей», Державного навчального закладу «Вільнянський професійний ліцей», Державного навчального закладу «Мелітопольське вище професійне училище».

Конкурс передбачав проведення теоретичного та практичного турів. Під час проведення теоретичного туру учасники виконували тестові завдання на знання з предметів професійно-теоретичної підготовки: «Технологія приготування їжі з основами товарознавства», «Організація виробництва та обслуговування», «Охорона праці», «Гігієна та санітарія виробництва», «Устаткування підприємств харчування. Практичний тур відповідав вимогам 4 кваліфікаційного розряду та включав приготування двох страв: філе індички фаршироване зі складним гарніром та салату «Українського».

Теоретичні знання, практичні вміння та навики конкурсантів оцінювалися компетентним журі.

За рішенням журі переможцем конкурсу став ученик Державного навчального закладу «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту» Федорченко Олександр.

Почесні ІІ та ІІІ місце зайняли учениця Державного навчального закладу «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» Майборода Таісія та учень Державного навчального закладу «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» Дворчин Дмитро. Переможці нагороджені дипломами Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації.

Всі учасники конкурсу були нагороджені цінними подарунками.