Зустріч з ветераном АТО

   14 жовтня весь український народ відзначив  низку знакових свят – Покрови Пресвятої Богородиці, День українського козацтва та День захисника України.

    Саме цього дня Україна  вшановувала  тих, на чиїх плечах тримається наша державність і незалежність, тих, хто ціною власного життя оберігає наше мирне сьогодення і наше щасливе  майбутнє

     Це свято спільне і для сивочолих ветеранів, і для тих, хто нині знаходиться на бойовому посту, і для майбутніх захисників держави.

          Учні  2-го курсу ДНЗ «Запорізький  професійний ліцей  залізничного  транспорту»  зустрілися із ветераном АТО, учасником бойових дій, навідником артилерії  55 бригади Тилик Анатолієм Васильовичем. Гість  розповів про вихід з Іловайського котла, участь в боях під Маріуполем, Донецьком.

     Його розповідь викликала велику зацікавленість молоді. Ще довго після офіційної зустрічі  учні  не відпускали  гостя, ставили питання як особистого так і загальнодержавного значення. Наостанок  привітали воїна  віршем, подарували  квіти  та подарунок з  логотипом  ліцею, на  згадку  про зустріч.

    Учні висловили щиру подяку та низький уклін за високий героїзм і мужність всім нашим воїнам, які вони сповна віддають задля щасливого майбутнього прийдешніх поколінь.

     Такі зустрічі вкрай важливі, адже вони підтримують наш дух, відчуття патріотизму та віру у майбутнє.

Якби не Ти, війна б дійшла до Львова,
До Києва, Одеси і Карпат.
Не можу навіть підібрати слова,
Як біди наші б множились стократ.
Ти відсіч дав і ворог зупинився,
Не знав він, як воюють козаки.
Ти вистояв і розклад сил змінився,
Безсилі їхні танки й літаки.
Тобі ми дякуємо  за мир у нашім краї.
Що нас тут не торкнулася війна
І від душі усі тобі бажаємо
Кохання,  миру, радості й добра.

Тилик Л.Д.,
викладач  технічних  дисциплін
ДНЗ «Запорізький ПЛЗТ»