Семінар-практикум вихователів гуртожитків закладів професійної (професійно-технічної) освіти Запорізької області

26 вересня 2019 року на базі Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище» відбувся семінар-практикум вихователів гуртожитків та керівників гуртків закладів (професійно-технічної) освіти Запорізької області на тему «Інноваційні форми і методи організації позаурочної зайнятості учнівської молоді як засіб формування патріотичної особистості».

Директор ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» Кондратьєв Ігор Іванович відкрив семінар і розповів присутнім про тенденції розвитку закладу освіти.

Про важливість інноваційних форм і методів виховання молоді у позаурочний час розповіла методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Линник Дар’я Ігорівна. Окрім того, звертаючи увагу на особливі риси «покоління Z», запропонувала деякі нові форми у взаємодії вихователь (керівник гуртка)-здобувач освіти.

Заступник директора ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» Паскарь Наталя Юріївна  розповіла про організацію позаурочної діяльності учнівської молоді ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище».

Про формування національно-патріотичних компетентностей здобувачів освіти з використанням інноваційних технологій розповіла керівник гуртка ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» Калачова Олена Юріївна.

Пашкевич Наталя Михайлівна, вихователь гуртожитку ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» познайомила колег з головними аспектами морально-духовного розвитку особистості через впровадження інноваційних технологій, які використовує у своїй роботі. До того ж, провела цікаву екскурсію гуртожитком, де показала умови, в яких сьогодні проживають здобувачі освіти ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище».

Досвідом на семінарі-практикумі поділилась керівник фотовідео гуртка та гуртка WEB-дизайну (викладач, майстер виробничого навчання, куратор учнівського самоврядування) ДНЗ «Мелітопольський багатопрофільний центр професійно-технічної освіти» – Квітко Оксана Степанівна. Цікавим було те, що Оксана Степанівна показала, як саме можна зацікавити здобувачів освіти такою складною, на перший погляд, діяльністю, як фото та відео мистецтво. Створення відеороликів, фотопрезентацій починаючи з технічного моменту, закінчуючи дизайнерським оформленням роботи, – викликало захоплення в учасників семінару.

WEB-квест від соціального педагога ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» Сергєєвої Олени Анатоліївни став несподівано новим видом роботи. Гостям семінару-практикуму було запропоновано пройти квест «Я громадянин України».

Линник Д.І.,
методист
НМЦ ПТО у Запорізькій області