Вибори ради учнівського самоврядування

«Тут росте українців нове покоління,
Тут талант виростає на ниві добра,
Світло знань понесем у майбутні століття,
Доведем, що освіта – основа життя».

У ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище»  відбулися вибори голови ради учнівського самоврядування його заступника та членів ради самоврядування.

Учнівське самоврядування – це форма організації діяльності здобувачів освіти, які навчаються в училищі, що сприяє максимальному виявленню і реалізації творчих здібностей особистості, формуванню її моральних якостей та відповідальності за результати своєї життєдіяльності.

Для розкриття потенціалу учнівської молоді, захисту їх прав та інтересів, налагодження співпраці між групами, а також між адміністрацією, педагогічним колективом та учнями, створено команду у межах ради учнівського самоврядування.

Співпраця адміністрації та педагогічного колективу ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» з радою учнівського самоврядування передбачає:

  • відмову від адміністративного характеру управління;
  • повагу до особистості здобувача освіти;
  • захищеність учнів від приниження, звинувачень, докорів, підозри у нездатності або небажанні брати участь у діяльності; 
  • впевненість кожного члена ради учнівського самоврядування у досягненні мети.

Учнівське самоврядування є уособленням демократичної атмосфери в училищі, формою самодіяльної організації учнівського життя у ній та важливим чинником самовиховання особистості.

Сєргєєва О.А.,
соціальний педагог
ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище»