Щаслива родина – міцна країна!

Саме під таким гаслом вже сьомий рік поспіль у Центральному парку «Дубовий Гай» м. Запоріжжя 1 червня 2019 року розпочалося масштабне сімейне свято «Фестиваль сім’ї – 2019», присвячене Дню захисту дітей.

Перед початком заходу волонтери, активісти, спортсмени, десятки щасливих родин зібрались на майдані Волі і пройшли святковою ходою до парку відпочинку.

Урочисте відкриття фестивалю відбулось біля головної сцени, з якої містян та гостей міста привітали представники оргкомітету, місцевої та обласної влади.

Організатори підготували для дітей та їх батьків феєричне свято з великою кількістю розважальних та пізнавальних локацій: масштабну локацію «Ярмарок спорту», «Фестиваль народностей», містечко батутів, катання на байдарках та багато іншого.

Однією з масштабних локацій став майданчик професій, яку вже традиційно організовують представники Департаменту освіти і науки облдержадміністрації, Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області і, звичайно ж, педагогічні працівники та учні закладів професійної (професійно-технічної) освіти міста Запоріжжя.

Цього року майданчик професій представляли такі Державні навчальні заклади: «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» (майстер-класи з професій: «Кухар», «Кухар-кондитер»), «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю» (майстер-класи з професій «Перукар», «Перукар-модельєр», «Манікюрник», «Візажист»), «Запорізький професійний ліцей сервісу» (майстер-класи з професій «Перукар», «Перукар-модельєр», «Манікюрник»), «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» (майстер-класи з професій «Маляр», «Штукатур», «Плиточник-лицювальник»), «Запорізьке вище професійне училище» (майстер-класи з професій «Флорист», «Декоратор вітрин», «Живописець»), «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» (майстер-клас з професії «Зварник»), «Запорізький правобережний професійний ліцей» (представив експозицію з декоративно-ужиткового мистецтва учнів). Державні навчальні заклади «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту» та «Запорізький професійний ліцей автотранспорту» організували цікаві тематичні фотозони.

На сімейному святі майданчик професій користувався неабиякою популярністю; дітлахи та їх батьки отримали потужний заряд радості та оптимізму, беручи участь у розважальних і пізнавальних заходах, організованих профтехосвітянами міста.

Для підтримки святкового та піднесеного настрою для гостей свята організована концертна програма, в якій брали участь студенти вищого навчального закладу «Мелітопольський медичний коледж», учні державних навчальних закладів «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю», «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище», «Запорізький професійний ліцей залізничного транспорту». Феєричні та запальні виступи наших вокалістів, учасників Театру мод «Стиль» та флешмоб гуртка «Одіссея» викликали шквал позитивних емоцій у глядачів святкового дійства.

І, незважаючи на літню спеку, свяковий сімійний захід відвідали кілька тисяч запоріжців та гостей міста, адже дійсно міць і благополуччя нашої країни складається із благополуччя й щастя кожної родини.