Друга Всеукраїнська науково-практична конференція «Зварювання: виробництво та застосування 2019»

22 травня 2019 року в м. Запоріжжя у Виставковому центрі «Козак Палац» за підтримки Запорізької облдержадміністрації та в рамках «Запорізького Промислового Форуму» відбулась Друга Всеукраїнська науково-практична конференція «Зварювання: виробництво та застосування 2019».

Організатори заходу: Національний університет «Запорізька політехніка» та Запорізька торгово-промислова палата.

Привітали учасників Тетяна Озерова, директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації; Володимир Прушківський, перший проректор Національного університету «Запорізька політехніка» доктор економічних наук, професор; Валерій Крайній, виконавчий директор ЗОСППР «Потенціал» та Дмитро Антонюк, віце-президент Запорізької ТПП.

Також у заході брали участь представники закладів професійної (професійно-технічної); топ-менеджери провідних фірм з виробництва обладнання; головні зварювальники, провідні фахівці практично всіх ключових (головних підприємств регіону); профільні кафедри вузів України.

Запрошений на конференцію Олександр Паржницький, директор НМЦ ПТО у Запорізькій області, кандидат педагогічних наук під час доповіді, звернув увагу на сучасні тенденції для професійного навчання в Запорізькій області. Наголосив, що ставляться нові вимоги до підготовки здобувачів освіти у зв’язку з впровадженням новітніх інформаційних технологій у навчанні.

Володимир Полухін, директор ДНЗ «Запорізький політехнічний ЦПТО» ознайомив присутніх з реалізацією навчально-практичного центру, в якому з 13 по 17 травня поточного року було проведено стажування педагогічних працівників ЗП(ПТ)О Запорізької, Дніпропетровської областей та фахівців провідних підприємств м. Запоріжжя.

Учасники заходу під модераторством Олександра Овчинникова, завідуючого кафедрою зварювання Національного університету «Запорізька політехніка», доктора технічних наук, професора, розглянули такі питання:
– Формування інтегрованих центрів багаторівневої підготовки кадрів зварювальних компетенцій для європейських та національних підприємств;
– Визначення шляхів та методів приведення існуючих центрів підготовки кадрів до міжнародних стандартів.

Петро Проценко, директор Міжгалузевого навчально-атестаційного центру Інституту електрозварювання ім. Є.О. Патона НАН України розповів про міжнародні та національні системи професійної кваліфікації персоналу в галузі зварювання.

Кирило Красносельський, директор ТОВ «Тріада Лтд Ко» ознайомив присутніх із особливостями роботизації зварювальних процесів в Україні та поділився досвідом взаємодії з закладами освіти.

Сергій Холодний, керівник відділу продаж, офіційний представник компанії KEMPPI OY в України (Фінляндія), розповів про інновації в зварювальному обладнанні.

Учасники конференції заслухали доповідь Олександра Кошового, експерта з металевих рішень, METEXPERT про заходи щодо зниження еміграції робочої сили з України та розробку методики підготовки спеціалізованих кадрів для роботи в Україні та за кордоном. Цей блок, викликав жваве обговорення серед учасників, адже у кожного був досвід роботи у зазначеній сфері та були надані відповідні коментарі.

Конференція пройшла у дискусійному форматі, модератор висловив подякував присутнім за плідну роботу та виразив сподівання на продовження продуктивного діалогу.