Екскурсія на підприємство

20 квітня 2019 року, попри те, що це був вихідний, керівництво та колектив ПП «Агрофірма імені Шевченка» були на роботі, але не у зовсім звичних для себе ролях механізаторів і водіїв. Цього дня їм довелося побути екскурсоводами!

Отже, почалося все із запрошення учнів Федорівського центру професійної освіти заступником директора із фінансових питань ПП «Агрофірма імені Шевченка» Чуприною І.М. на виставку сільськогосподарської техніки, яка мала відбутися на їхньому підприємстві.

Ми, як відповідальні та пунктуальні люди, приїхали туди вчасно, проте були здивовані, що на виставці зовсім нікого не було. Але згодом виявилося, що чекали саме на наших учнів і ми були єдиними запрошеними гостями. І виставка ця була організована саме для нас!

Іван Минович зібрав свій колектив і розпорядився, щоб нашим учням, майбутнім трактористам і водіям, вже досвідчені колеги розказали і показали все, що цікавило хлопців. Спочатку наша цікавість обмежувалась фото біля комбайнів і тракторів, потім виявилося, що можна побувати і в кабіні цієї техніки, чим хлопці відразу ж скористалися і, залізши до кабіни, почали робити селфі.

Але нашій радості не було меж, коли виявилося, що будь-який комбайн чи трактор, що зацікавив хлопців, можна завести, подивитися його облаштування, всю електроніку, якою він оснащений, заглянути до двигуна і навіть покататися.

Після цього наша скромність різко кудись зникла. Хлопці розбіглися по машинах, в яких були працівники ПП «Агрофірма ім. Шевченка» і від душі роздивлялися, вмикали, натискали кнопки, розглядали монітори влаштованих у техніку комп’ютерів.

Ну і кульмінацією всього стала можливість покататися на сучасному новенькому тракторі.

Далі нас запросили в гараж підприємства, де хлопці могли побачити нові вантажні автомобілі, автокран, маніпулятор, пожежний автомобіль. Тут ми вже швидко освоїлися: підіймали ківш маніпулятора, роздивлялися автокран, а найсміливіші вирішили попроситися покататися на новому КАМАЗі і виявилося недаремно, адже їх залюбки покатали «з вітерцем». Потім всі мали змогу проїхатися ще й на автокрані та новому ГАЗоні.

Ще одним несподіваним сюрпризом і для учнів, і для майстрів центру стала пропозиція керівника підприємства Чуприни Олега Івановича брати хлопців разом з майстром в/н на польові роботи під час виробничого навчання, щоб вони могли на власні очі побачити, як працюють сучасні комбайни і трактори, постажуватися та стати сучасними та професійними механізаторами і водіями.

Адміністрація Федорівського ЦПО висловлює щиру вдячність керівництву та всьому колективу ПП «Агрофірма ім. Шевченка» та особисто засновнику підприємства, а нині заступнику директора з фінансових питань Чуприні Івану Миновичу за цей чудовий день, неперевершені враження, за можливість для наших учнів побачити і ознайомитися з новою технікою та отримати нові й сучасні знання зі своєї майбутньої професії.

Зелєнцова Т.А.,
старший майстер
Федорівсьий ЦПО