Вебінар «Роль бібліотек у формуванні інформаційної культури здобувачів освіти»

Сьогодні сукупність інформаційних потоків навколо кожної людини настільки велика, різноманітна і розгалужена, що вимагає від неї не тільки знання законів інформаційного середовища й уміння орієнтуватися в них, а й безпосередньої участі у його формуванні та перетворенні, сприянні інформаційним контактам.

Провідна роль у формуванні у користувачів знань, умінь та навичок використання сучасних інформаційних ресурсів належить, перш за все, бібліотекарям, які є фахівцями з питань задоволення інформаційних потреб, організації та управління ресурсами знань, досвіду та інформаційно-бібліотечної підтримки освітнього процесу.

17 квітня 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар для бібліотечних працівників закладів вищої освіти та закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему «Роль бібліотек у формуванні інформаційної культури здобувачів освіти». До заходу приєдналися 26 учасників.

У ході заходу презентовано досвід роботи бібліотекарів ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю» щодо формування інформаційної культури користувачів бібліотеки.

Спікери вебінару Цикіна Алла Василівна, завідувач бібліотеки ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю» та Приступа Людмила Володимирівна, бібліотекар ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю» у своєму виступі розповіли про створення інформаційної продукції учнями під час навчання, про діяльність бібліотеки по забезпеченню інформаційних потреб учнів.

У бібліотеці ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище моди і стилю» організовується робота з користувачами, враховуючи індивідуальні особливості, адже більшість форм виховної діяльності ґрунтується на особистісних психолого-педагогічних аспектах спілкування.

Спікери зосередили увагу на формуванні комп’ютерної культури користувачів. У бібліотеці встановлена програма електронної бібліотеки, створені умови для індивідуальної роботи та розвитку навчально-пізнавальної діяльності учнів, підвищення професійного рівня викладачів.

Учасники вебінару отримали матеріал: «Роль бібліотек у формуванні інформаційної культури здобувачів освіти».

Наприкінці вебінару учасники подякували спікерам за актуальну інформацію та змістовні виступи.

Формування інформаційної культури здобувачів освіти