Тренінг з питань діяльності регіональних рад ПТО та Наглядових (піклувальних) рад ЗП(ПТ)О

08-09 квітня 2019 року на базі ДНЗ «Запорізький професійний торгово-кулінарний ліцей» відбувся тренінг з питань діяльності регіональних рад ПТО та наглядових (піклувальних) рад ЗП(ПТ)О.

Організатор заходу Західноукраїнська регіональна непідприємницька громадська організація «Волинський ресурсний центр» за підтримки Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та організаційного супроводу Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

До участі у тренінгу були запрошені представники Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації, представники Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області, керівники закладів професійної (професійно-технічної) освіти, члени регіональної ради професійно-технічної освіти.

Відкрила захід Тетяна Озерова, директор Департаменту освіти і науки Запорізької обласної державної адміністрації та побажала учасникам плідної співпраці.

Ігор Воляник, директор Волинського ресурсного центру, ознайомив з актуальним станом та перспективами соціально-економічні тенденції, що мають вплив на систему професійно-технічної освіти та регіональний ринок праці.

На тренінгах були обговорені актуальні питання забезпечення якості прийнятих рішень регіональною радою ПТО, соціально-економічних тенденцій, що мають вплив на систему професійно-технічної освіти, інструментарію для аналізу закладів професійної освіти.

Інформативно-насиченим був виступ Сергія Ващука, представника Волинського ресурсного центру, який ознайомив учасників із проектом Положення про регіональну раду ПТО та Наглядову раду ЗП(ПТ)О – нормативну базу, яка регламентуватиме діяльність рад. Цей великий блок питань розглянутий учасниками заходу викликав жваве обговорення серед присутніх, адже у кожного є досвід роботи, яким вони охоче ділилися.

Присутні мали можливість ознайомитись з інноваціями у системі ПТО Рівненської та Волинської областей, на всі питання отримали кваліфіковані відповіді.

Захід подібного формату є найбільш ефективним для впровадження інновацій у систему ПТО, бо відповідає потребам сучасності та надає повноту розуміння перебігу реформ.

Дводенний тренінг завершився обговоренням кроків адаптації системи ПТО до перспективних змін та надані пропозиції про подальше опрацювання даної інформації.

Стратегічний аналіз Запорізька ПТО

Методика аналізу ринку праці

Досвід проекту Покращення підготовки кадрів