Тренінг «Сучасні методи навчання»

23 березня 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбулася очна частина очно-дистанційного тренінгу «Сучасні методи навчання: інфографіка й ментальні карти, сторітелінг, інтерактивні вправи».

Організаторами та модераторами заходу виступили представники центру: заступник директора Світлана Петерик, методисти Лариса Двоєносова, Людмила Мухіна, Марина Таран.

Тренінг складався з трьох міні-курсів: «Створювати інфографіку та ментальні карти для навчання», «Розробляти інтерактивні навчальні матеріали», «Сторітелінг у навчанні». Запрошений тренер Іван Іванов на початку заходу розглянув із учасниками методику й найкращі приклади застосування інфографіки та ментальних карт в освітньому процесі, а також інструменти для їх створення. Під керівництвом тренера педагоги мали змогу в онлайн-сервісах створити ментальні карти та інфографіку.

Також учасники тренінгу познайомились на практиці з кількома онлайн-сервісами для створення інтерактивних завдань, які можна використовувати як на уроці, так і для домашніх завдань й самостійної роботи здобувачів освіти. Окрім цього, Іван Іванов запропонував алгоритм упровадження методу сторітелінгу, який підвищує якість засвоєння навчального матеріалу здобувачів освіти. Тренер у ході заходу наголосив, що учасникам з кожного міні-курсу надаються відео-інструкції, практичні поради, приклади застосування, додаткові матеріали для заглиблення в тему, а також консультування з тьютором протягом 30 днів.

По завершенню очно-дистанційного тренінгу «Сучасні методи навчання: інфографіка й ментальні карти, сторітелінг, інтерактивні вправи» учасники отримають сертифікати.