І етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування»

Згідно з наказом Департаменту освіти і науки Запорізької облдержадміністрації від 21.12.2018 р. № 742 «Про організацію масової методичної роботи з педагогічними працівниками закладів професійної (професійно-технічної) освіти Запорізької області на 2019 р.» та наказом ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» від 19.02.2019 р. № 27 Н-УДЗ, плану закладу освіти та з метою розвитку творчої активності здобувачів освіти, підвищення інтересу до обраної професії, закріплення та удосконалення професійних знань, умінь, навичок здобувачів освіти, підвищення якості підготовки та визначення кандидата на ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТЗО з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» на базі ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» 22 лютого 2019 року відбувся І етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед здобувачів професійної освіти центру.

У І етапі конкурсу участь брали 18 конкурсантів, здобувачі освіти ІІІ курсу групи ЕМ-126 з цієї професії.

Відкрила конкурс старший майстер Наталя Юхименко. Директор ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» Володимир Полухін привітав учасників конкурсу та побажав їм перемоги.

Голова предметної (циклової) комісії електротехнічних професій та дисциплін, викладач професійно-теоретичного циклу Зоя Закутіна оголосила програму та умови проведення конкурсу.

Після урочистого відкриття конкурсу інженером з ОП Миколою Турбою для учасників було проведено інструктаж з охорони праці.
Програмою конкурсу було передбачено два тури:
– Теоретичний – виконання тестових завдань на персональному комп’ютері з предметів професійно-теоретичної підготовки (60 питань з одним вірним варіантом відповіді);
– Практичний тур – на підготовленому макеті пускової апаратури трифазного електродвигуна з короткозамкненим ротором виконати монтаж реверсивної електросхеми.

Після виконання теоретичного завдання до практичного туру були допущені 12 учасників.

За підсумками двох турів І етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» переможцями визначені:
І місце – Мошеренков Дмитро – 162 бали;
ІІ місце – Кабанова Діана – 140 балів;
ІІІ місце – Мороз Владислав – 129 балів.

25 лютого 2019 року в актовій залі Центру відбулося урочисте нагородження призерів конкурсу.

Переможець І етапу Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності Мошеренков Дмитро представлятиме ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» у ІІ (обласному) етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТЗО з професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування».

Бажаємо успіхів!