Молодь проти дискримінації та расизму

20 березня на базі Youth Hub “People.ua” відбувся тренінг «Молодь проти дискримінації та расизму», який був складовою частиною заходів Міжнародного дня боротьби за ліквідацію всіх форм расової дискримінації, який щороку відзначається 21 березня і був заснований Генеральною Асамблеєю Організації Об’єднаних Націй в 1966 році.

Щороку близько 21 березня, UNITED координує загальноєвропейський Тиждень проти расизму і закликає міжнародна спільнота об’єднатися проти дискримінації та расизму. Місто Мелітополь приєднується до акції та цього року проводить два заходи до Європейського тижня проти расизму.

За запрошенням управління молоді та спорту Мелітопольської міської ради активісти ради учнівського самоврядування ДНЗ «Мелітопольський ВПУ» — першокурсник Максим Заліський, другокурсниця Інна Науменко та третьокурсник Роман Попов взяли участь у тренінгу. Під час заходу учасники обговорили, що таке дискримінація, які вона має форми і як проявляється. Спільною метою було дати учасникам привід замислитися над питанням дискримінації, дати поштовх проаналізувати життєві ситуації, в яких проявляється пряма або непряма дискримінація. Під час заходу, кожен учасник мав змогу висловити свою думку та позицію. Спільно учасники та організатори дійшли того, що все починається с кожної окремої людини. І що саме від нас самих залежить, в якому суспільстві жити.

А вже наступного дня всіх учасників запрошено на засідання кіноклубу з зворушливим фільмом, де разом із запрошеною спікеркою з Німеччини будуть обговорюватися питання політики протидії дискримінації. Кіноклуб проводитиметься у Мелітопольському краєзнавчому музеї.

Заходи присвячені до European Action Week Against Racism за підтримки Мелітопольський краєзнавчий музей / Melitopol’ Museum Of Local Lore та Youth Hub “People.ua”. За ініціативи членів організації Community Plus та випускників освітніх програм СТАН \ STAN art group.

Іванова Н.А.,
керівник гуртка «Лідер»
ДНЗ «Мелітопольський ВПУ»