Вебінар «Використання коуч-технологій при викладанні спеціальних дисциплін для покращення освітнього процесу»

27 лютого 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою  «Використання коуч-технологій при викладанні спеціальних дисциплін для покращення освітнього процесу».

Прокопенко Ю.В., викладач ДНЗ «Запорізький центр професійно-технічної освіти водного транспорту», на початку виступу пояснила учасникам вебінару, чому саме обрала використання коуч-технологій для організації освітнього процесу. Вона вважає, що коучинг прямо пов’язаний із системою мотивування, його вплив має широкий спектр дії, оскільки вмотивований здобувач освіти ефективніше виконує свою роботу, і тому, це результативно впливає на рівень його професійної підготовки.

Юлія Володимирівна переконана, що застосування коуч-технології у процесі навчання – це основа розвитку критичного мислення, соціальної і громадянської компетентності, уміння навчатися впродовж життя та підприємницької діяльності, отримання навичок створення власних продуктів.

У ході вебінару педагог поділилась власним досвідом використання наступними інструментами коучингу: формування мети за допомогою SMART-цілей; застосування на різних етапах уроку «Кошику ідей», «Колеса балансу», «Шкалування», «Лінії часу», «Розкриття сонця».

На завершення спікер сказала, що на жаль, не усіма інструментами мала змогу поділитись за час виступу, але вона сподівається, що слухачам будуть корисні. Впевнена, що результатом такої роботи стане здатність учня самостійно побудувати позитивний ряд власних переконань: «Хочу! – Можу! – Вірю! – Роблю! – Маю результат!».

Учасники вебінару подякували викладачу за цікаву доповідь та побажали наснаги й плідної праці!

Презентація