Обласний семінар-практикум майстрів виробничого навчання та викладачів спецдисциплін зварювального напрямку

20 лютого 2019 року на базі Запорізького національного технічного університету на кафедрі «Обладнання та технології зварювального виробництва» відбувся обласний семінар-практикум для педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти на тему «Забезпечення високого рівня професійної компетентності фахівців зварювального напрямку шляхом ступеневої підготовки».

На початку семінару учасників привітали директор Науково-методичного центру у Запорізькій області Паржницький Олександр Вікторович та завідувач кафедри Овчинников Олександр Володимирович. Вони зазначили що освіта і навчання впродовж життя стають необхідністю сьогодення, і проведення цього семінару є яскравим прикладом співпраці закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти.

На початку семінару методист ДНЗ «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» Павлова Оксана Євгенівна розповіла про ступеневу підготовку у закладах професійної (професійно-технічної) освіти.

Далі викладач кафедри Куліковський Руслан Анатолійович презентував досвід роботи з викладання дисципліни «Роботизація зварювання та споріднених технологій». Викладачі кафедри Осіпов Михайло Юрійович та Шумикін Сергій Олександрович ознайомили учасників семінару з інформаційним забезпеченням діяльності кафедри з використанням ІТ-технологій.

Після невеличкої перерви завідувач кафедри «Інформаційних технологій електронних засобів» Шило Галина Миколаївна ознайомила учасників із технологією доповненої і віртуальної реальності в освітньому процесі та провела демонстрацію зварювального робота у віртуальній реальності.

Наприкінці семінару відбулося його обговорення, де всі учасники дали високу оцінку його організації.

Під час семінару учасники мали можливість відвідати музей університету.