18 лютого 2019 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою «Розвиток творчих здібностей учнів (студентів)».

Стадніченко Н.В., кандидат педагогічних наук, старший викладач кафедри акторської майстерності та дизайну Запорізького національного університету, Заслужена артистка України, на початку виступу наголосила, що кожен здобувач освіти має творчі здібності, але їх потрібно розвивати.

Вона детально ознайомила учасників вебінару із принципами театру: колективності, синтетичності, визнання актора носієм специфіки театрального мистецтва, використання творчості актора як матеріалу для мистецтва режисера, використання дії як матеріалу мистецтва театру, використання драматургії як провідного компонента театру, визнання глядача творчим компонентом театру.

Педагог продемонструвала на слайді презентації схеми: формування етики професійного спілкування актора, механізму формування структури готовності майбутнього актора до професійного спілкування на основі логіки «Матрикул → Показники → Компоненти», принципів системи К. Станіславського та методи їх реалізації.

На завершення учасники вебінару подякували спікеру за захоплюючий, цікавий та корисний виступ.

Презентація «Розвиток творчих здібностей учнів (студентів)»