Підготовка випускників закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти до ДПА у форматі ЗНО: математика, історія України

24 січня 2019 року на базі Запорізького електротехнічного коледжу ЗНТУ відбувся обласний методичний семінар «Щодо підготовки випускників закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти до ДПА у форматі ЗНО: математика, історія України».

У семінарі взяли участь методисти Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Мухіна Людмила Іллівна та Осіна Наталя Анатоліївна.

Семінар проведено для викладачів математики та історії України закладів професійної (професійно-технічної) та вищої освіти, випускники яких цього року будуть обирати другий обов’язковий предмет (першим обов’язковим предметом у випускників всіх категорій є українська мова ) для проходження державної підсумкової атестації у формі зовнішнього незалежного оцінювання.

Відкрив семінар Шумада Роман Ярославович, завідувач обласного науково-методичного центру моніторингових досліджень якості освіти КЗ «ЗОІППО» ЗОР. У своєму виступі він порівняв результати ЗНО-2018 з математики та історії України та розповів про зміни, які будуть відбуватись у складанні ЗНО з даних предметів.

Далі програму заходу було розділено на два потоки, в рамках яких працювали два лекційні зали, де спікери ділились своїми знаннями.

Склярова Ірина Олександрівна, кандидат педагогічних наук, доцент кафедри дидактики та методик навчання природничо-математичних дисциплін КЗ «ЗОІППО» ЗОР ознайомила викладачів математики з особливостями побудови методичної системи підготовки до ДПА з математики у формі ЗНО учнів ЗП(ПТ)О та студентів ЗВО.

Сирцова Ольга Миколаївна, кандидат історичних наук, доцент кафедри філософії та суспільно-гуманітарних дисциплін КЗ «ЗОІППО» ЗОР та Дашко Марина Володимирівна, вчитель історії Запорізької гімназії № 25 гуманітарного профіля ЗМР працювали з викладачами історії України. Присутні дізнались про можливості використання інтернет-ресурсів у підготовці учнів до ЗНО з історії України та на практичному занятті вчились застосовувати метод тестування на уроках.

ЗНО Історія Ресурси

Методичка з основ тестування

Семінар 24.01.2019 тестування

Тести з історії 8 клас