Виставка «Пряниковий будиночок – місце, де живуть чари»

У передчутті Новорічних свят завжди хочеться вірити в казку. У цей час і діти, і дорослі очікують на дива та здійснення мрій.

Стало доброю традицією в ДНЗ «Якимівський професійний аграрний ліцей» у День Святого Миколая проводити виставку кондитерських виробів. Це видовище, яке мало назву «Пряниковий будиночок – місце, де живуть чари», підготували учні двох груп, які здобувають професію «Кухар». Разом із майстрами виробничого навчання Золотухіною Світланою Олександрівною та Крам Світланою Миколаївною протягом двох тижнів учні випікали і розписували, оздоблювали і складали композиції із пряникового тіста. У цьому році з 20 пряниково-архітектурних шедеврів був побудований справжній їстівний мегаполіс. Між будиночками з тіста, прикрашеними різнобарвною глазур’ю, цукатами, горіхами і льодяниками можна було побачити і казкових героїв: Діда Мороза і Снігуроньку, оленів в упряжці і свинок Пеппі, Білосніжку і сім гномів.

В основі цієї виставки – дитяча мрія про казку, адже саме під час зимових свят відбуваються чудеса.

Презентація виставки проходила в Картинній галереї КЗ «Якимівський районний історико-краєзнавчий музей». На виставці було представлено роботи учнів ліцею, шкіл та сімей з смт. Якимівка та Якимівського району.

Викладачі ліцею разом з учнями підготували із використанням технічних засобів цікавий екскурс в історію пряникового будиночка.

Співробітники музею, викладачі та діти Якимівського професійного аграрного ліцею по-святковому оформили залу.

Гостей виставки зустрічав Святий Миколай, який дарував кожному солодощі та вітав усіх зі святом. Учасники виставки та гості мали можливість зробити фото на згадку.

Святкового колориту виставці надали музичні твори у виконанні викладачів та учнів КЗ «Якимівська дитяча музична школа».

На свято були запрошені представники громади району: Громихіна В.М., голова Якимівської селищної ради; Цуркіна І.О., начальник відділу культури та туризму Якимівської селищної ради; Нічебай Т.В., начальник відділу культури та туризму Якимівської районної державної адміністрації; Водоп’янова І.В., начальник відділу освіти, молоді та спорту Якимівської районної державної адміністрації; Козакова А.О., головний спеціаліст відділу культури та туризму Якимівської селищної ради.

З привітальним словом з нагоди презентації виставки та відзначення Дня Святого Миколая до присутніх звернувся директор КЗ «Якимівський районний історико-краєзнавчий музей» Віктор Миколайович Гнєдашев.

Усім, хто надав свої роботи на виставку, директор ДНЗ «Якимівський професійний аграрний ліцей» Андрій Ілліч Лунін вручив подяки.

Сподіваємось, що кожен з присутніх на виставці отримав купу позитивних емоцій, естетичне задоволення та цікаво провів час.

Вітаємо всіх з прийдешнім Новим роком! Бажаємо, щоб він приніс море радості і здійснення мрій!

Нерода Н.М.,
методист
ДНЗ «Якимівський професійний аграрний ліцей»