Тренінг «Підготовка проектів на конкурс для отримання коштів секторальної бюджетної підтримки ЄС та ДФРР»

19-20 грудня 2018 року на базі Запорізької державної обласної адміністрації відбувся дводенний тренінг «Підготовка проектів на конкурс для отримання коштів секторальної бюджетної підтримки ЄС та ДФРР» у рамках Проекту «Партнерство для розвитку міст» (Проект ПРОМІС) за фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади. На заході від Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області були присутні методисти Лариса Двоєносова, Марина Таран.

Відкрив захід Артур Бойко, начальник управління зовнішніх зносин та зовнішньоекономічної діяльності Запорізької обласної державної адміністрації, побажав учасникам ефективної та плідної праці.

З вітальним словом виступив Олександр Ігнатенко, головний експерт з міжвідомчої співпраці та економічного розвитку, розповів про діяльність Проекту «Проміс», її мету та завдання.

Василь Кошевський, головний експерт з міжвідомчої співпраці та економічного розвитку, на початку роботи із групою розповів: навіщо потрібна регіональна політика, що є інструментом регіонального розвитку, що відрізняє регіональний розвиток від місцевого.

У ході тренінгу були розглянуті наступні питання: процедури роботи ДФРР, теорія та практика конкурсу проектів регіонального розвитку за кошти секторальної бюджетної підтримки ЄС.

Під час заходу тренером та учасниками були визначені цікаві ідеї проектів. Після розподілу на малі групи кожна мала виконувати наступні практичні вправи: постановка мети та завдань, опис заходів, план-графік виконання проекту, очікувані результати, інноваційність та бюджет проекту. Був розглянутий порядок підготовки, подання, оцінки, впровадження проектів.

На завершення Васильом Кошевським були підведені підсумки тренінгу та учасникам вручені сертифікати.