Zaporizhzhia Volunteer Awards

З нагоди святкування Міжнародного дня волонтера, 4 грудня 2018 року у Запорізькому обласному центрі молоді було проведено захід «Zaporizhzhia Volunteer Awards», організаторами якого стали Центр молоді спільно з Управлінням молоді, фізичної культури та спорту.

Голова та члени волонтерської групи «Лідер» Запорізького вищого професійного училища з задоволенням прийняли участь воркшопах, які проводили досвідчені волонтери, за плечима яких вже не один успішний проект, – Анна Островерха з «GoGirl Weekends», з організації, яка мотивує дівчат бути лідерами та Ольга Мішевська, волонтерка Європейського волонтерського сервісу.

Унівська молодь ДНЗ «Запорізьке ВПУ» у супроводі майстра виробничого навчання Бурдейної Любові Михайлівни та керівника гуртка Калачової Олени Юріївни була найактивнішими учасниками волонтерської конференції.

Спікери ділилися з молоддю надихаючими історіями про те, як вони зрозуміли, що волонтерство – це поклик душі, розповідали про діяльність своїх організацій, ділилися секретом успіху та волонтерських можливостей, які існують не лише в Україні, але й у світі.

Формат заходу складався з презентацій волонтерських організацій та церемонії нагородження, на яке було запрошено переможців конкурсу «Найкращий волонтер Запорізької області 2018 року».

Цього року, з більш ніж ста заяв, було відібрано 53 за шістьма категоріями:
 «Робота з молоддю та популяризація здорового способу життя»;
 «Ековолонтерство»;
 «Волонтерство у сфері дозвілля та розвитку дітей»;
 «Волонтерство у роботі з людьми похилого віку та людьми з обмеженими можливостями»;
 «Робота з учасниками АТО та військовослужбовцями»;
 «Робота у сфері розбудови громадянського суспільства».

Переможців конкурсу обирало акторитетне журі, у складі якого були представники громадських та молодіжних організацій, які мають багаторічний волонтерський досвід.

За підсумками відбору, на заході було нагороджено 53 учасника.

Серед нагороджених здобувачі освіти Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище», які отримали подарунки та сертифікати «Найкращий волонтер Запорізької області 2018 року» за волонтерську роботу з учасниками АТО та військовослужбовцями – голова волонтерської групи «Лідер», учениця групи № 05 (професія «Маляр. Штукатур») Соснова Анна та заступник голови волонтерської групи «Лідер», учениця групи № 18 (професія «ОКН. Адміністратор») Гарбуз Ангеліна. Обидві учениці вже нагороджувались медаллю «За гідність та патріотизм» у 2018 році від Всеукраїнського об’єднання Україна.

За волонтерську роботу з молоддю та популяризацію здорового способу життя нагороджено сертифікатом та подарунком соціального педагога ДНЗ «Запорізьке ВПУ» Сєргєєву Олену Анатоліївну.

Подарунки та почесні грамоти вручали почетні гості заходу: Володимир Подорожко, керуючий справами виконавчого апарату ЗОР та Наталія Власова, начальниця Управління молоді, фізичної культури та спорту ЗОДА, разом із директоркою Центру молоді Інною Скороходовою.

Дякуємо за високу оцінку нашої волонтерської діяльності!

Сєргєєва О.А.,
соціальний педагог
ДНЗ «Запорізьке ВПУ»