Зустріч з експертами на тему «Методика розроблення стандартів професійної (професійно-технічної) освіти»

04 грудня 2018 року на базі ДНЗ «Запорізьке машинобудівне ВПУ» відбулася зустріч експертів та представників освітньої сфери із викладачами та педпрацівниками, які брали участь у розробці стандартів.

Директор ДНЗ «Запорізьке машинобудівне ВПУ» Олександр Олійник здійснив екскурсію закладом, де учасники зустрічі оглянули сучасні кабінети та майстерні.

Наступним етапом візиту було відвідування ДНЗ «Запорізьке ВПУ «Моторобудівник», де під час круглого столу експерти мали змогу поспілкуватись з учнями, дізнатись їх думку щодо дуальної форми навчання. У процесі роботи обговорювались актуальні питання щодо стандартів професійної освіти.

Олександр Базь, директор ДНЗ «Запорізьке ВПУ «Моторобудівник» ознайомив із матеріально-технічним забезпеченням закладу.

Цікаві та інформативні екскурсії для гостей були організовані в «Музеї техніки Богуслаєва» та на о. Хортиця.

05 грудня 2018 року відбулась запланована зустріч та огляд ДНЗ «Запорізький політехнічний центр ПТО», яка пройшла на високому рівні.

У роботі круглого столу брали участь Галина Пономарьова, державний експерт директорату професійної освіти Міністерства освіти і науки; Відмантас Тутліс, експерт ЄФО; Ар’єн Дей, старший фахівець з систем кваліфікацій ЄФО; Віктор Паржницький, начальник відділу наукового та навчально-методичного забезпечення змісту професійної освіти Інституту модернізації змісту освіти; Тетяна Озерова, директор Департаменту освіти і науки ЗОДА; Світлана Ципріанова, головний спеціаліст Департаменту освіти і науки ЗОДА; Олександр Паржницький, директор НМЦ ПТО у Запорізькій області; Валерій Сапронов, заступник виконавчого директора Запорізького обласного союзу промисловців, підприємців (роботодавців) «Потенціал»; роботодавці та представники ЗП(ПТ)О.

У рамках проведення круглого столу учасники активно обговорювали низку питань, пов’язаних з основною темою, а саме: стандарти, навчальні програми та модульні підходи.

Олександр Паржницький на завершення подякував присутнім за плідну роботу та висловив сподівання на продовження продуктивного діалогу та перспективи подальшої співпраці з Європейським фондом освіти.