Тренінг для педагогів

27 жовтня 2018 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся незвичайний тренінг для освітян за темою «Методика проведення тренінгів». Спікером виступив засновник Центру нової освіти, тренер з інноваційної педагогіки та ІКТ, автор практичних тренінгів і курсів Іван Іванов, який повідомив присутнім, яким чином підвищити інтерес молоді до занять.

У тренінгу взяли участь педагогічні працівники закладів вищої освіти та професійної (професійно-технічної) освіти, які прагнуть опанувати на практиці сучасні методи активної роботи зі студентами, учнями та дорослими.

Освітній захід було проведено з метою впровадження у навчальний процес нових форм, методів та технологій.

У ході першої частини заходу учасники ознайомилися зі структурою і принципами проведення тренінгів; було проведено самооцінювання готовності бути тренером. Протягом другої частини педагоги відпрацьовували уміння використовувати універсальні тренінгові вправи у навчанні. Третя частина освітнього заходу була присвячена розширенню можливостей використання педагогами вправ та інструментів для проведення фасилітації, розвитку компетенцій.

У ході тренінгу учасники змогли визначити ефективні методи роботи з групами і вибудовувати навчання так, щоб зацікавити своїх студентів та учнів, домагатися більшої ефективності у навчанні.

Представлений на тренінгу комплекс вправ і практичних завдань було об’єднано в закінчену послідовність дій, які надійно приводять до результату – актуалізації якостей особистості і поведінкових стратегій, що сприяють ефективній педагогічній діяльності. Це вправи на розвиток уваги й командоутворення, техніки фасилітації, вправи-енерджайзери та інші тренінгові вправи.

Ідея застосування тренінгів як активної форми роботи з групою отримала всебічну підтримку педагогів. По закінченню учасникам були вручені дипломи про участь в освітньому заході.

Тренінг пройшов в атмосфері розкутості та вільного спілкування. Наприкінці учасники поділилися своїми враженнями, в яких зазначили практичну значимість заняття, актуальність теми на даний момент, відзначили користь і необхідність даного заходу для професійного розвитку.

Освітяни з нетерпінням чекають наступних зустрічей.