Вебінар «Використання кейс-методу під час викладання спецдисциплін»

25 жовтня 2018 року у Науково-методичному центрі професійно-технічної освіти у Запорізькій області відбувся вебінар за темою «Використання кейс-методу під час викладання спецдисциплін».

Кононенко А.А., викладач ДНЗ «Дніпрорудненський професійний ліцей», звернула увагу, що вперше кейс-метод було використано на початку 20 століття у Гарвардській школі бізнесу.

Аліна Анатоліївна у ході вебінару розповіла умови застосування кейс-методу в освітньому процесі. Покроково продемонструвала на слайдах презентації всі складові проекту «Здорова кухня»: цілі та задачі проекту; етапи уроку; розподіл учнів на групи-підприємства (викладач зформувала з учнів чотири групи зі своєю індивідуальною назвою). Вона навела зразки карток-завдань, бізнес-плану, меню для різних вікових категорій населення, які використовували учні під час проекту. Також показала на слайді таблицю з рекомендованою потребою в енергії дорослого працездатного населення відповідно до груп інтенсивності праці.

На завершення заходу спікер наголосила, що кейси допомагають у перенесенні навчального середовища з аудиторії на робочі місця. Особливо це можливо з огляду на те, що учні: краще усвідомлюють власні пріоритети та цінності, які мають відношення до їх професійної діяльності; вчаться визначати класи більш чи менш типових ситуацій; розвивають в собі ширші можливості для аналізу, оцінюють наслідки різних рішень.

Наприкінці вебінару учасники подякували педагогу за «смачний» та корисний виступ.

презентація «Використання кейс-методу під час викладання спецдисциплін»