Свято спорту в ДНЗ «Запорізьке ВПУ»

Згідно листа Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України від 26.05.2018р., у ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище» було проведено Тиждень фізичної культури і спорту, який тривав з 07.09.2018р. по 25.09.2018р.

Мабуть, неможливо переоцінити важливість фізичного виховання для гармонійного і всебічного розвитку особистості. Саме тому у ДНЗ «Запорізьке ВПУ» велика роль надається урокам фізичної культури та участі в спортивних змаганнях міста та області.

У рамках святкування Дня фізичної культури та спорту в Україні 07.09.2018р. відбувся спортивно-масовий захід на базі Центрального парку культури та відпочинку «Дубовий гай». В програмі заходу був проведений святковий флеш-моб, відзначені найкращі спортсмени та викладачі системи освіти. Так, викладачу фізичної культури Краєвій Світлані Вікторівні, була вручена Почесна грамота від Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України.

Традиційно, програма тижня була надзвичайно насиченою та охоплювала різного роду заходи.

Розпочався тиждень лінійкою присвяченою Тижню фізичної культури та спорту в Україні. Тематична лінійка була проведена викладачем фізичної культури Краєвою Світланою Вікторівною 11.09.2018р. на якій було оголошено конкурс стіннівок та календар спортивно-масових заходів.
11.09.2018р. – пройшли змагання з шашок серед учнів училища.
12.09.2018р. – відвідали палац спорту «Юність» де відбулася гра Ліги чемпіонів з гандболу серед команд «ПСЖ» Париж, Франція та «Мотор» Запоріжжя, Україна.
13.09.2018р. – відбувся турнір серед учнів з настільного тенісу, змагання з підтягування на перекладині та стрибків у довжину з місця.
14.09.2018р. – відвідали палац спорту «Юність» де відбулися ігри вищої ліги з баскетболу на кубок Гаврилова.
18.09.2018р. – дружня зустріч з міні-футболу між першими та другими курсами.
20.09.2018р. – дружня зустріч з волейболу між першими та другими курсами.

За планом заходів, протягом всього тижня у навчальних групах було проведено бесіди та диспути на спортивну тематику. Також в усіх групах першого та другого курсів було проведено ігрові естафети та Олімпійські уроки.

Впродовж тижня робота викладачів фізичної культури Краєвої Світлани Вікторівни, Юматова Євгена Володимировича, педагогів та майстрів навчального закладу була спрямована на збереження, зміцнення та примноження здоров’я, пропагування здорового способу життя; формування необхідних знань в галузі фізичної культури і спорту; залучення учнів училища до систематичних занять фізичними вправами; виховання любові до фізкультури та спорту; виховання у підлітків почуття колективізму, дисциплінованості, сміливості, витримки, спортивного азарту; вдосконалення фізичних вмінь й навичок учнів, забезпечення їх рухової активності, сприяння емоційного настрою.

Закінчився Тиждень урочистою лінійкою, на якій, за підсумками всіх змагань і конкурсів, переможці були нагороджені грамотами та спортивними призами.

Перше місце посіли учні групи № 10 за професією «Живописець. Флорист» та учні групи № 03 за професією «Муляр. Лицювальник-плиточник».
На другому місці – учні групи № 15 за професією «Живописець. Флорист» та учні групи № 07 за професією «Оператор комп’ютерного набору. Контролер-касир».
Третє місце вибороли учні групи № 19 за професією «Оператор комп’ютерного набору. Адміністратор», учні групи № 04 за професією «Маляр. Штукатур. Лицювальник-плиточник» та учні групи № 08 за професією «Агент з постачання. Оператор комп’ютерного набору».

З впевненістю можна зазначити, що проведенням та результатами тижня залишились задоволені як учні так і педагогічні працівники учбового закладу.

Бажаємо учням подальших успіхів та натхнення у міських та обласних змаганнях.

Програму Тижня фізичної культури та спорту підготували та провели викладачі фізичної культури:

Краєва С.В.,
Юматов Є. В.,
ДНЗ «Запорізьке ВПУ»