ІІ Всеукраїнський семінар-нарада з питань розвитку профтехосвіти

13 червня 2018 року директор НМЦ ПТО у Запорізькій області Паржницький Олександр взяв участь у дводенному ІІ Всеукраїнському семінарі-нараді з питань розвитку профтехосвіти, який проходив у м. Полтава.

На відкритті заходу з привітальним словом виступив Міхал Кубіш, представник PolishAid у програмі U-LEAD з Європою.

Микола Кучинський, директор Департаменту професійної освіти МОН України під час свого виступу розповів про розвиток напрямів модернізації професійної освіти

Мачей Груза, експерт програми U-LEAD з Європою з питань ПТО продемонстрував презентацію функцій та ролі регіональних рад ПТО й наглядових рад закладів професійної (професійно-технічної) освіти. Звернув увагу, що рада створюється з метою підтримки впровадження реформ при формуванні та реалізації регіональної політики у сфері професійно-технічної освіти.

Учасники семінару заслухали доповідь Анджея Полачи, члена ради роботодавців (регіон Сілезія) щодо роботи рад з питань ринків праці в Польщі. Ґрунтуючись на напрацюваннях польського досвіду, поділився думками стосовно використання результатів аналізу ринку праці та співпраці закладів освіти й роботодавців.

Заплановане обговорення плану дій щодо формування дієвих регіональних рад ПТО та наглядових рад ЗП(ПТ)О відбулось у формі активної дискусії серед учасників семінару.

На завершення першого дня заходу модератор подякував присутнім за плідну роботу та висловив сподівання щодо продовження продуктивного діалогу, який відбудеться 14 червня 2018 року.