Тиждень фізики в ДНЗ «Пологівський професійний ліцей»

Протягом тижня з 10 квітня 2018 року по 17 квітня 2018 року члени фізико-технічного гуртка ДНЗ «Пологівський професійний ліцей» під керівництвом викладачів Демарецької Тетяни Іванівни й Полуляхової Альони Андріївни підготували і провели тиждень фізики під гаслом «Фізика – круто, фізика – клас, ця наука саме для нас».

Учні ліцею розв’язували кросворди та ребуси, складали загадки про фізичні явища, змагалися у брейн-ринзі «Віват фізиці», захищали проекти «Фізика в моїй професії», брали участь у конкурсі саморобних приладів з фізики й астрономії, провели тематичну лінійку до Дня космонавтики «Україна – космічна держава», випускали стінгазети «Фізика навколо нас».

Майбутні кухарі Ярошенко Тарас і Янько Інна підготували відеоролик «Фізика за обіднім столом» і продемонстрували умову рівноваги ричагів, використовуючи ложки, вилки та ножі.

Найактивнішими учасниками конкурсу розв’язування кросвордів і ребусів з фізики стали учні другого курсу Литвиненко Євген і Кучер Богдан.

Цікаві загадки про фізичні явища склали майбутні електрогазозварники Сізіков Олексій, Тарасюк Сергій і Василенко Андрій.

Саморобні фізичні прилади можна було виготовити заздалегідь або під час проведення майстер-класу у рамках тижня фізики. Електрифікований макет території нашого ліцею, чудові краєвиди, де сама земля дихає козацтвом, виготовили майбутні електромонтери з ремонту та обслуговування електроустаткування Шолух Артур і Мельниченко Сергій. «Терези чутливі» виготовили майбутні кухарі Фьоклін Дмитро й Плотнікова Марія. Електричні прилади й макети для демонстрації законів послідовного й паралельного з’єднання провідників виготовили першокурсники-електрики Профатило Владислав, Назаренко Артем і Лихварь Станіслав. Макети космічних апаратів до Дня космонавтики зробили Сіденко Олександр, Товкач Світлана та Височина Дар’я.

Члени редколегії фізико-технічного гуртка створили загальноліцейну газету «Фізика навколо нас» і провели брейн-ринг «Віват фізиці».

Учні кожної групи захищали свої проекти «Фізика у моїй професії». Найкращі презентації «Електромонтер і фізика» (Семенов Дмитро), «Фізика у професії кухаря» (Остапенко Марія, Деревенко Ірина), «Електрогазозварник і фізика» (Говоров Андрій).

В останній день тижня на лінійці переможці отримали грамоти та цінні подарунки. Предметний тиждень фізики пройшов цікаво та змістовно, залишивши позитивні враження як в учнів так і у педагогічних працівників.

Демарецька Т.І.,
голова методичної комісії
викладачів природничо-
математичних дисциплін
ДНЗ «Пологівський ПЛ»