Тиждень слюсарних професій

В останні роки Україна відчуває великий дефіцит робітничих професій. З метою популяризації та виховання поваги до обраної професії в ДНЗ «Мелітопольське вище професійне училище» з 19 по 23 березня 2018 року був проведений Тиждень слюсарних професій.

Розпочався Тиждень конкурсом професійної майстерності з слюсарної справи серед учнів першого року навчання, які навчаються за спеціальностями «Слюсар з ремонту автомобілів. Рихтувальник кузовів» та «Слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка)». Учасників привітали директор училища Кисельова Л.І., заступник директора з навчально-виробничої роботи Трифонова О.Ю., старший майстер Ахтирський С.В. та інші члени журі конкурсу. Хлопці отримали завдання – зробити совок металевий з застосуванням таких слюсарних операцій, як розмітка, рубання, опилювання, свердління, клепання, нарізання різьби. Учасники конкурсу довели: є достойна зміна! Вони виконали завдання якісно, професійно, з дотриманням питань охорони праці. У результаті тривалої дискусії були визначені переможці: І місце – учень з професії «Слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка)» Беспятчук Євген; ІІ місце – учень з професії «Слюсар з ремонту автомобілів. Рихтувальник кузовів» Кочура Леонід, ІІІ місце – учень з професії «Слюсар з ремонту автомобілів» Семешко Євген.

Естафету професійної майстерності продовжили учні другого курсу з професії «Слюсар з ремонту автомобілів. Рихтувальник кузовів». Завдання полягало в дефектації таких вузлів автомобіля: бензонасос, преривач-розподільник, головний тормозний циліндр. Завдання хлопці виконали успішно і за результатами І місце виборов Моцовкін Сергій, ІІ місце – Крутських Олександр, ІІІ місце – Тітов Олександр.

21 березня 2018 року для учнів груп 101 і 106 пройшов конкурс-вікторина на кращого знавця з слюсарної справи «Найкращій слюсар». Вікторину проводила майстер виробничого навчання з професії «Слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка)» Єременко О.М. Учасники мали змогу позмагатися в ерудованості, спритності та в умінні пояснити побачене. Учасники вікторини, команда-переможець, обрала переможця – Беспятчука Євгена.

22 березня 2018 року для всіх учнів училища було проведено пізнавальний захід ДЗВІН «Неймовірний світ приладів». Експерти з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики – учні разом з викладачем спецтехнології Ахтирською Г.М. ознайомили всіх присутніх з наукою «Метрологія», з історією виникнення різноманітних вимірювань та приладів, що пов’язані з цими вимірюваннями, з різноманіттям вимірювальних засобів та зазначили велику роль професії «Слюсар з контрольно-вимірювальних приладів та автоматики (електромеханіка)».

23 березня 2018 року викладач спецтехнології Строкань В.С. запросив всіх учнів та бажаючих відвідати відео лекторій на тему «На слюсарях тримається світ!». Викладачі Строкань В.С. та Ахтирська Г.М. ознайомили всіх присутніх з напрямками слюсарної професії.

Переможців конкурсів професійної майстерності та конкурсу-вікторини відзначили та привітали на училищній лінійці, вручили грамоти та подяки.

Ахтирська Г.М.,
голова методичної комісії
слюсарних та монтажних професій
ДНЗ «Мелітопольське ВПУ»