Тиждень методичної комісії побутової сфери

04-09.12.2017 року у ДНЗ «Бердянський машинобудівний професійний ліцей» відбувся Тиждень методичної комісії побутової сфери з професій: «Конторський(офісний) службовець(бухгалтерія)», «Адміністратор» та «Кравець».

Низка запланованих відкритих заходів Тижня включала в себе відкриті уроки, конкурси профмайстерності, майстер-класи та екскурсію:
• Відкритям Тижня побутової сфери став майстер-клас від кравців «100 способів змінити футболку». 4 грудня 2017 року в майстерні кравчинь творча група вдихала нове модне життя…в старі футболки.
Майстер-клас від викладача спец. дисциплін Харькової Галини Сергіївни в черговий раз довів, що моделювання одягу, створення нових фасонів – то цікава та неважка справа.

«Це звичайні речі з нашої шафи, у які творча група ліцею вдихнула нове модне життя, – каже Галина Сергіївна, – Натхнення для виготовлення цієї колекції можна черпати скрізь: іноді достатньо одного погляду на річ за склом вітрини бутіку, обкладинки журналу або на незнайомця. Для здійснення творчого задуму необхідні лише дві речі – матеріали та бажання!»

Учням було запропоновано взяти участь у виготовленні демонстраційних зразків і вони залюбки це робили. Учениця Катерина поділилися враженнями після майстер-класу: «Тепер я не буду викидати старі футболки та майки!»

В колекції були використанні елементи аплікацій, об’ємних штучних квітів з органзи, тасьма – «вишиванка»; затяжні полоси – шнури, якими прошиті вироби через отвори – розрізи, в’язання звисаючих пар полос за допомогою вузликів.

• 5 грудня 2017 року був проведен відкритий урок-гра «Облік касових операцій» викладачем бухгалтерського обліку Масаковою Ганною Сергіївною. Вся група учнів була поділена на 3 команди, кожна з яких виконувала отримані завдання. Під час проведення уроку учні самостійно використовували отриманні знання при вирішенні нестандартних ситуацій. Форма організації уроку — гра, виявилась дуже актуальною і безпосередньо вплинула на результативний компонент навчального процесу.

• 6 грудня 2017 відбувся конкурс професійної майстерності. Вітаємо переможців: І місце – учениця гр. ОКНА-15 Аліханова І.Р. (123 балів), ІI місце – ученик гр. ОКНА-15 Ботвінко І.Ю.(118 балів), III місце – учні гр. ОКНА-15 Милусь О.В. (113 бали) та Перепелиця В.С.(114 бали).

• 07 грудня 2017 року майстер в/н Грицаєнко Надія Олександрівна провела для учнів майстер-клас зі шкіряної пластики. Спочатку майстер ознайомила ліцеїстів з видами шкіри та способами її підбору до різних виробів, а потім продемонтрувала поетапне виготовлення прикраси зі шкіри — заколки з квітів.

• Також 07 грудня 2017 року майстер в/н Русанова К.С. провела відкритий урок виробничого навчання з професії «Обліковець з реєстрації бухгалтерських даних».
На уроці були реалізовані багато принципів навчання: наочність, науковість, відповідність навчання реальним можливостям учнів, активність та самостійність. Для перевірки усвідомлення нового матеріалу викладач використав методику проблемного навчання (проблемні ситуації). Використання на уроці індивідуального та диференційованого підходів допомогло активізувати пізнавальну діяльність учнів.

• По завершеню тижня, 8 грудня 2017 року майстер в/н Кузьменко Тетяна Володимирівна разом з ученицями групи ОКНА-13 Пальниченко Євгенією, Поляцькою Юлією та сестрами Анжелікою та Ангеліною Стовбун провела для ліцеїстів екскурсію в міні-музеї «Історії розвитку моди» в майстернях наших кравчинь.

Екскурсоводи провели учнів стежками історії розвитку моди від сивих давен до середини минулого століття. На виставці були представлені історичні сукні, чоловічі костюми, раритетне взуття та аксесуари. А також багато цікавої інформації про моду.

Бабич К.В.,
керівник гуртка
ДНЗ «Бердянський МПЛ»