Тиждень інформатики в ДНЗ «Пологівський професійний ліцей»

Вже доброю традицією стало щорічно проводити Тиждень інформатики в Державному навчальному закладі «Пологівський професійний ліцей» під девізом «Інформація володіє світом», який підготувала викладач Полуляхова Альона Андріївна. Протягом тижня (27.11.2017-01.12.2017) учні ліцею випускали стінгазети, брали участь у конкурсі малюнків «Інформаційні технології в моїй професії», розв’язували кросворди та ребуси, змагалися в брейн-ринзі «Країна Інформатика» та створювали програмні продукти.

Актуальність проведення заходів у межах «Тижня інформатики» зумовлена тим, що разом вони вдало поєднують ігрові і навчальні моменти, показують значення і роль інформатики та інформаційних технологій в сучасному суспільстві, сприяють розвитку пізнавальної активності, творчих здібностей, кмітливості, винахідливості учнів.

Викладач інформатики Альона Андріївна Полуляхова провела для учнів першого курсу виховний захід брейн-ринг «Країна Інформатики». Три команди «Байт», «Кілобайт» і «Мегабайт» показали гарну підготовку та міцні знання з інформаційних технологій.

Боротьба за перемогу була запальною. Учні Єрьомкенко Аліна, Алісултанов Володимир, Коробенко Вікторія, що навчаються за професією «Кухар; кондитер» довели, що найкращими знавцями у сфері інформаційних технологій є саме вони. А учень Назаренко Артем створив презентацію «Історія обчислювальної техніки», при перегляді якої учасники брейн-рингу мали змогу познайомитися з комп’ютерними геніями минулого і сьогодення, визначними науковцями, завдячуючи яким ми сьогодні користуємося сучасною інформаційною технологією.

Учні Сахно Павло, Сізіков Олексій, Лисенко Максим – майбутні електрогазозварники створили відеоролик «Безпечний інтернет» та комп’ютерні презентації: «Як поводити себе в соціальних мережах» і «Правила безпечної роботи в інтернеті», розповіли про інтернет-залежність, фішинг як вид шахрайства, соціальні мережі як засіб впливу на політичне та соціальне життя людей, використання інформації агресивного змісту, негативний вплив на психіку та здоров’я підлітків.

Найактивнішими учасниками конкурсу розв’язування кросвордів і ребусів з інформатики стали учні ІІ курсу Носко Данило, Педаш Іван, Шумілов Максим, Семенов Дмитро та Крикунов Денис.

У рамках Тижня був проведений відкритий урок з інформатики «Слайдові та потокові презентації» у групі, що навчаються за професією «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» на якому не тільки формувалися знання і вміння створити презентації різними способами, а й протягом уроку викладач Полуляхова Альона Андріївна велику увагу приділяла формуванню інформаційної компетентності учнів.

В останній день Тижня учні ліцею створили загальну гумористичну газету «Програміст» і отримали солодощі й смаколики. Активні учасники та переможці конкурсів нагороджені грамотами та подяками на загальноліційній лінійці.

Предметний Тиждень інформатики пройшов змістовно та цікаво, залишивши позитивні враження як у учнів, так і у викладачів.

Демарецька Т.І.,
голова методичної комісії викладачів
природничо-математичних дисциплін, викладач
ДНЗ «Пологівський ПЛ»