Засідання експертної творчої групи викладачів української мови та літератури ПТНЗ м. Запоріжжя

29 листопада 2017 року у ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище» відбулося засідання експертної творчої групи викладачів української мови та літератури ПТНЗ м. Запоріжжя «Берегиня». Учасники засідання відвідали відкритий урок викладача училища Левун Ольги Вікторівни за темою «Василь Стефаник. Новела «Камінний хрест» – як психологічне розкриття теми еміграції. Поняття про експресіонізм».

Викладачі відзначили сильні сторони уроку – емоційне налаштування учнів на роботу, вміле використання учнями цитат з тексту новели, застосування наприкінці уроку таких видів роботи, як електронне тестування; відеоінтерв’ю. Оригінальні прийоми роботи сприяли активізації пізнавальної діяльності учнів. На уроці панувала атмосфера поваги, творчого пошуку.

Жваво пройшло обговорення методичних рекомендацій, які презентувала керівник групи Кокіна І.А. («Методичний збірник з досвіду роботи експертної творчої групи викладачів української мови та літератури «Берегиня» м. Запоріжжя»), ухвалено рішення подати збірник до затвердження науково-методичною радою НМЦ ПТО у Запорізькій області як інформаційно-методичний матеріал для викладачів предметів «Українська мова» та «Українська література».