Семінар-практикум вихователів гуртожитків та керівників гуртків професійно-технічних навчальних закладів області

Згідно з планом роботи Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області на 2017 рік 28.09.2017р. на базі ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище» відбувся семінар-практикум вихователів гуртожитків та керівників гуртків професійно-технічних навчальних закладів області за темою «Інноваційні форми і методи організації позаурочної зайнятості учнів».

На початку семінару-практикуму усіх присутніх привітав Олійник Олександр Миколайович, директор ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище», який розповів про роботу та перспективи розвитку навчального закладу в сучасних соціально-економічних умовах регіону.

Попова Наталія Григорівна, заступник директора з виховної роботи ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище» акцентувала увагу учасників семінару-практикуму на інноваційних формах і методах організації виховного процесу під час процесу об’єднання трьох навчальних закладів.

«Співпраця вихователя гуртожитку та керівника гуртка з питань організації дозвілля учнів, які проживають у гуртожитку» – таку тему розкрила і поділилася власним досвідом Єлизарова Світлана Василівна, вихователь гуртожитку ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище».

Линник Дар’я Ігорівна, керівник гуртка ДНЗ «Запорізьке машинобудівне вище професійне училище» розповіла про роботу у такому напрямку: «Тандем: вихователь – керівник гуртка. Основні напрямки роботи у гуртожитку навчального закладу»; підготувала яскраву, насичену цікавим матеріалом презентацію щодо участі і досягнень учнів, які відвідують національно-патріотичний гурток, у різноманітних заходах (конкурси, благодійні акції тощо).

Дар’я Ігорівна разом з учнями блискуче презентувала позакласний захід «Великий той вчитель, який проймається справою, якої навчає», який дуже емоційно був сприйнятий всіма учасниками семінару-практикуму і додав позитивного настрою.

Підведення підсумків та обговорення семінару-практикуму відбулося у привітній, неформальній, затишній обстановці за чаюванням. Учасники активно обговорювали наявні проблеми та можливості їх вирішення, ділилися власним досвідом роботи з колегами.