Тиждень металообробних професій

З 27 березня по 31 березня 2017 року у ДНЗ «Бердянський машинобудівний професійний ліцей» проходив Тиждень металообробних професій.

Відбувався він за наступною програмою:
Понеділок, 27 березня – Урочиста лінійка серед учнів навчального закладу.

Вівторок, 28 березня – майстер-клас по ковальству для учнів інших професій ліцею від майстра виробничого навчання Шапошника Олександра Миколайовича. Хлопці з групи ОКНР-18 мали змогу не тільки подивитися, як справжній митець-коваль працює, а й спробувати власноруч виготовити невеликий цвях. Просте, на перший погляд, завдання вдалося не кожному. Молодики зізнаються: «Не думали, що це так важко…Треба ще підкачати м’язи, щоб тримати в руках такий важкий молоток. Але було дуже цікаво.»

Середа, 29 березня – відкритий урок в групі ГЕЗК – 12 за темою «Вимоги безпеки праці при виготовленні поковок середньої складності». Урок проводила викладач Гавронська Тетяна Миколаївна у формі бесіди з учнями.

Четвер, 30 березня – конкурс з фахової майстерності «Коваль ручного кування 2 – 3 розряду». У змаганні взяли участь 10 хлопців із груп ГЕЗК – 12, ГЕЗК – 16 та ГЕЗ – 5. Проходив конкурс у два етапи:
1. Теоретичне випробовування – з’ясування ступеню здобутих учнями знань з обраної професії.
2. Практична частина – виготовлення учнями ковальського виробу у майстерні.

У п’ятницю, 31 березня, відбулася виставка кованих робіт учнів. Компетентне журі, яке складалося із викладачів та майстрів ліцею, визначило переможців конкурсного змагання.

Вітаємо хлопців, які показали високий рівень теоретичної підготовки та практичних навичок ручного кування: 1 місце – Демяносов Володимир;2 місце – Шмигля Юрій ;3 місце – Абраров Артур.

Бабич К.В.,
майстер в/н
ДНЗ «Бердянський МПЛ»