ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів з професії «Маляр»

27 квітня 2017 року на базі Державного навчального закладу «Мелітопольський будівельний центр професійно-технічної освіти» відбувся ІІ (обласний) етап Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності серед учнів професійно-технічних навчальних закладів області з професії «Маляр».

Організатори: Департамент освіти і науки Запорізької облдержадміністрації; Науково-методичний центр професійно-технічної освіти у Запорізькій області.

Метою конкурсу було закріплення та удосконалення професійних знань, умінь та навичок, популяризація фахових здобутків, вивчення досвіду кращих фахівців з професії «Маляр» в системі професійно-технічної освіти.

У конкурсі брали участь 5 представників-переможців І етапу конкурсу фахової майстерності серед учнів ПТНЗ з професії «Маляр»: Державного навчального закладу «Мелітопольський будівельний центр професійно-технічної освіти», Державного навчального закладу «Запорізький професійний будівельний ліцей», Державного навчального закладу «Запорізький професійний ліцей автотранспорту», Державного навчального закладу «Запорізьке вище професійне училище», Державного навчального закладу «Багатопрофільний центр професійно-технічної освіти».

Програма конкурсу передбачала виконання теоретичного і практичного турів. Теоретичний тур складався з виконання тестових завдань на ПК та розрахункового завдання і полягав у перевірці теоретичних знань з професії «Маляр».

Практичний тур передбачав виконання високоякісного водного пофарбування валиком заздалегідь підготовленої та заґрунтованої поверхні з наклеюванням багету.

Переможцями конкурсу стали:
І місце – учень Державного навчального закладу «Запорізький професійний будівельний ліцей» Коротич Даниїл Ігорович;
ІІ місце – учень Державного навчального закладу «Мелітопольський будівельний центр ПТО» Радченко Леонід Олександрович;
ІІІ місце – учень Державного навчального закладу «Запорізький професійний ліцей автотранспорту» Камінський Анатолій Костянтинович.

Учасники конкурсу нагороджені дипломами, грамотами та цінними подарунками, а переможець братиме участь у ІІІ етапі Всеукраїнського конкурсу фахової майстерності з професії «Маляр», який відбудеться на базі Державного навчального закладу «Ставропігійське вище професійне училище м. Львова» з 29 травня по 02 червня 2017 року.