Обласний семінар-практикум викладачів математики

29 березня 2017 року на базі Державного навчального закладу «Запорізький політехнічний центр професійно-технічної освіти» проведено обласний семінар-практикум викладачів математики на тему «Використання інноваційних технологій на уроках математики».

Відкрила семінар-практикум методист Науково-методичного центру професійно-технічної освіти у Запорізькій області Осіна Наталя Анатоліївна.

На початку семінару-практикуму учасників привітав директор ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» Полухін Володимир Федорович та розповів про сьогодення і перспективи розвитку навчального закладу.

Викладач математики та інформатики ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» Шоя В.К. на високому професійному та методичному рівні провела інтегрований відкритий урок за парною системою на тему «Графічне представлення інформації про вибірку». Учасники семінару відзначили, що викладач застосовувала різноманітні методи і форми роботи, зокрема евристична бесіда, вправа «Мікрофон», квест-технологія, робота учнів з комп’ютером тощо, доречно були використані ІКТ. Учні булі дуже активні та зацікавлені впродовж всього уроку. Методична розробка відкритого уроку та презентація розміщені у розділі «Методичний кабінет» на сайті НМЦ ПТО у Запорізькій області.

Викладач хімії та біології ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» Павленко О.М. презентувала досвід роботи викладачів природничо-математичних дисциплін навчального закладу з питань використання інноваційних технологій у роботі з обдарованими дітьми.

Мілочкіна Л.В., викладач ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник», поділилася власним досвідом щодо використання хмарних технологій на уроках математики.

Також у роботі семінару взяла участь практичний психолог ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» Недодара Н.В., яка надала майстер-клас на тему «Використання математики у практичній психології». Кожен учасник семінару із задоволенням розраховував свої життєві можливості та перспективи розвитку.

Методист НМЦ ПТО у Запорізькій області Осіна Н.А. ознайомила присутніх з методичними рекомендаціями щодо викладання предмета «Математика» у 2016-2017 навчальному році та з нормативно-правовою базою проведення Державної підсумкової атестації з математики у 2017 році.

В рамках семінару викладач математики та інформатики ДНЗ «Запорізький ПЦПТО» Шоя В.К. провела засідання гуртка «Піфагорець» на тему «Математика навкруги». Члени гуртка підготували презентації щодо застосування математики у різних галузях. Дуже емоційно пройшло обговорення кожної роботи.

З метою поліпшення роботи наступних семінарів-практикумів методист НМЦ ПТО у Запорізькій області Осіна Н.А. провела анкетування учасників семінару, викладачам Шоя В.К. та Мілочкіній Л.В. висловила вдячність за співпрацю та подарувала диски з програмно-методичним забезпеченням і з матеріалами для проведення позакласних заходів з математики. Також учасниками було обговорено поточні питання та підведено підсумки роботи.