До нас завітала Масниця!

Останнім часом все більш гострішою стає проблема прищеплення елементів народної культури нашим учням. Сучасний випускник ПТНЗ має бути не тільки кваліфікованим конкурентоспроможнім спеціалістом, але й носієм національної культури, пишатись історією свого народу та поважати його традиції. Тому поряд з навчальним процесом, де учні познають ази своєї майбутньої професії, слід велику увагу приділяти виховній позакласній роботі.

З 20 лютого розпочався тиждень Масниці. Це одне з найулюбленіших народних свят. Відмітили початок святкового тижня і учні першого курсу ДНЗ «Запорізьке вище професійне училище «Моторобудівник», які навчаються за професією «Електрогазозварник; слюсар з механоскладальних робіт».

Хлопці завчасно підготувались до її зустрічі. Кожен з них привіз з дому красиві апетитні млинці, мед та варення, а Олександр Зайцев сам приготував млинці! Солодкий стіл вийшов дуже смачним!

Всією групою ми зробили опудало Масниці, в фартушок якої учні складали написані на маленьких аркушах всі свої негаразди. За стародавнім звичаєм у п’ятницю всією групою ми вийдемо спалювати опудало Масляної і разом з нею можливо згорять всі наші неприємності.

На святі хлопці ознайомились з історією Масниці, звичаїв та обрядів наших предків. Так вони дізналися, чому саме млинці роблять круглими, кому надавався перший млинець, що відноситься до основних атрибутів Масляної, що можна їсти у масляний тиждень та іншу цікаву інформацію.

Учні брали участь у цікавій вікторині та грали в різні конкурси. По закінченню свята група сфотографувалась з опудалом Масляної на добру згадку.

Захаренко Г.С.,
класний керівник
ДНЗ «ЗВПУ «Моторобудівник»