Семінар-практикум працівників психологічної служби професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації Запорізької області

26 січня 2017 року на базі ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» спільно з обласним науково-методичним Центром психології та соціології освіти КЗ «ЗОІППО» ЗОР було проведено семінар-практику працівників психологічної служби професійно-технічних навчальних закладів та вищих навчальних закладів І – ІІ рівнів акредитації Запорізької області на тему «Інноваційні технології в професійній діяльності працівників психологічної служби».

На початку семінару учні навчального закладу привітали учасників та разом з керівником гуртка Савранською Оленою Анатоліївною подарували номери художньої самодіяльності.

Директор ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» Міхєєв Андрій Андрійович розповів про перспективи розвитку навчального закладу, організацію навчально-виховного процесу, соціального захисту учнівської молоді, зокрема, зупинившись на ефективності функціонування психологічної служби центру.

Продовжила семінар Сироватко Олена Миколаївна, методист обласного науково-методичного Центру психології та соціології освіти з питанням науково-методичного забезпечення діяльності практичних психологів і соціальних педагогів, плануванні та звітності, структурі компетентностей працівників психологічної служби.

Методист обласного науково-методичного Центру психології та соціології освіти Макаренко Дарина Сергіївна презентувала учасникам семінару методичний матеріал на тему: «Розвиток конфліктологічної компетентності спеціалістів психологічної служби».

Сердюк Олена Валеріївна, практичний психолог ДНЗ «Запорізький будівельний центр професійно-технічної освіти» познайомила присутніх з авторською профілактичною програмою «Психологічна гра-подорож «Як знайти професійне «Я» з використанням психолого-педагогічних методів профілактики синдрому «емоційного вигорання». Практично з працівниками психологічної служби були проведені вправа «Змивання», або як навчитися забувати та соціометрична арт-методика «Дерево».

По закінченню семінару було обговорено поточні питання, підведено підсумки роботи та намічено подальші шляхи щодо розвитку психологічної служби професійно-технічних навчальних закладів Запорізької області.