Різдвяні пироги у ДНЗ «Запорізьке ВІПУ»

06 січня 2017 року у ДНЗ «Запорізьке вище індустріально-політехнічне училище» було проведено майстер-клас з приготування різдвяної кулеб’яки, який відвідали педагогічні працівники та гості училища. Майстер-клас було розроблено й проведено майстрами виробничого навчання професії «Кухар. Кондитер» Ніколаєвою Оленою Анатоліївною та Лукомською Катериною Дмитрівною.

На заході гостям було показано відео-презентацію про історію походження страви, розмаїття видів кулеб’як та поетапні способів їх приготування, різні варіанти начинювання, формування, прикрашання й подачі страви. Після теоретичної частини гостям було продемонстровано технологію приготування дріжджової кулеб’яки крок за кроком.

Помічниками у приготуванні різдвяної кулеб’яки були викладач історії Лебеденко Сергій Олександрович, майстер виробничого навчання професії «Електромонтер з ремонту та обслуговування електроустаткування» та учень 3-го класу Микита Лукомський.

Приготування цієї оригінальної старовинної страви викликало живий інтерес всіх запрошених гостей. А можливість скуштувати й оцінити вишуканий смак різдвяної кулеб’яки приємно вразила запрошених.

Різдвяна дріжджова кулеб’яка стане справжньою родзинкою святкового столу, кожна родина зможе належно оцінити старання господарів, які частують гостей смачною й небуденною старовинною стравою, яка може бути подана в якості першої або другої страви чи навіть замість десерту.

Павлова  О.Є., методист,
Доценко А.О., викладач
ДНЗ «Запорізьке ВІПУ»